bartekl23 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 Witam!Proszę o identyfikację tego pocisku z lewej. Prawy pochodzi od mosinowskiego naboju wz. 91/08. Znalezione w tym samym miejscu. Długość pocisku 3,5 cm.Z góry dziękujębartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 Chyba niemiecki mauser.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 A to ciekawe, bo znalezione w pobliżu okopów rosyjskich z I wojny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 na 100% to sa mosiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 wrocten z lewej to mauser, nie odczytalem do koncaa ze w okopach ruskich to by sie zgadzalo, chyba niemcy do swoich by nie strzelali, a ze wystrzelony t owidac po korozji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 Faktycznie można to tak zrozumieć. Szczerze to nawet nie pomyślałem, że to może być niemiecki. Rosjanie z lasku ostrzeliwali przeprawę niemców przez rzekę. Podobno były tam straszne walki, ale ja znalazłem tam kilka łusek i to wszystko. Nikt więcej tam nie kopał, byłem pierwszy. Łuski leżały stosunkowo płytko, więc nie ma mowy, ze mam za słaby wykrywacz (Cyklop). bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bartekl23
Witam!
Proszę o identyfikację tego pocisku z lewej. Prawy pochodzi od mosinowskiego naboju wz. 91/08. Znalezione w tym samym miejscu. Długość pocisku 3,5 cm.
Z góry dziękuję
bartekl23
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.