bartekl23 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 Witam!Proszę o identyfikację tego pocisku z lewej. Prawy pochodzi od mosinowskiego naboju wz. 91/08. Znalezione w tym samym miejscu. Długość pocisku 3,5 cm.Z góry dziękujębartekl23
bartekl23 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 A to ciekawe, bo znalezione w pobliżu okopów rosyjskich z I wojny...
Frozzer Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 wrocten z lewej to mauser, nie odczytalem do koncaa ze w okopach ruskich to by sie zgadzalo, chyba niemcy do swoich by nie strzelali, a ze wystrzelony t owidac po korozji
bartekl23 Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 Faktycznie można to tak zrozumieć. Szczerze to nawet nie pomyślałem, że to może być niemiecki. Rosjanie z lasku ostrzeliwali przeprawę niemców przez rzekę. Podobno były tam straszne walki, ale ja znalazłem tam kilka łusek i to wszystko. Nikt więcej tam nie kopał, byłem pierwszy. Łuski leżały stosunkowo płytko, więc nie ma mowy, ze mam za słaby wykrywacz (Cyklop). bartekl23
Pytanie
bartekl23
Witam!
Proszę o identyfikację tego pocisku z lewej. Prawy pochodzi od mosinowskiego naboju wz. 91/08. Znalezione w tym samym miejscu. Długość pocisku 3,5 cm.
Z góry dziękuję
bartekl23
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.