jazlowiak Napisano 21 Maj 2006 Autor Share Napisano 21 Maj 2006 http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=462 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mostpegaza Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 Byłem widziałem i mam wrażenie że widziałem tam członków grupy swego czasu mocno tu (forum odkrywcy") obsmarowanej (twrze i opaski na rękawach mi się kojarzyły) i muszę powiedzieć że pod względem sprzętu w tej chwili nie bardzo jest się do czego już u nich przyczepić (no może kilka mniej istotnych detali) a i zachowanie było nienaganne (!). Panowie gratuluję wyciągnięcia wniosków z własnych błędów a organizatorom niezłej imprezy! I co panowie krytycy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 Pozdrowienia dla rekonstruktorów.http://wojsko-polskie.pl/wortal/gallery/v/rekonstrukcje/twierdzamaj/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 Krytykom opadła szczęka !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 dzięki wszystkim za wyrazy uznania! i wszystkim, którzy przyczynili się do tej inscenizacji! było ciężko, ale staneliśmy na wysokości zadania! będziemy trzymać poziom!pozdr!damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysio1968 Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Głodnych wiedzy i informacji na temat rekonstrukcji tradycyjnie zapraszam na http://www.militarni.plLink do artykułu http://www.militarni.pl/index.php?lang=1&cat=86&art_id=228Link do galerii znajduje się na końcu relacji z imprezy.Na stronie można też poczytać i pooglądać zdjęcia z akcji Noc Muzeów" na Forcie Czerniakowskim.Zapraszam i pozdrawiamKrzysztof Wasil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Myślę, że z tej imprezy można wyciągnąć parę interesujących wniosków: kilka pojazdów i ponad 20 hukowców" na niewielkim, zabudowanym obszarze świetnie spotęgowały ekspresję widowiska. Dobrym pomysłem było wprowadzenie na plan Volksturmu, HJ i cywilów (myślę zwłaszcza o paniach).Sugestia dla organizatorów kolejnych tego typu rekonstrucji (typu Berlin 45): może wystarczy rzucić w ogłoszeniu zabierz ciuchy z epoki i przyłącz się do nas", a z gawiedzi mielibyśmy oddanych sprawie uczestników? Wiem, że niełatwo byłoby to ogarnąć, ale czasem stawiam sobie pytanie: jak długo publiczność będzie chciała uczestniczyć w czymś, co można oglądać tylko zza białoczerwonej taśmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca7 Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 Byłem w Modlinie tydzień temu i widziałem tą inscenizację . Bardzo cieszy fakt, że grupy biorące w niej udział coraz poważniej podchodzą do swojej działalnosci . W związku z tym , że mieszkam nieopodal bywam w Modlinie częstym gościem. Widziałem kilka wcześniejszych raczej nieudanych przebieranek", ale to co zobaczyłem w ubiegłą niedziele jest bardzo dobrą wróżbą dla miejsca i dla osób z tym miejscem związanych - Gratuluje organizatorom i uczestnikom. Inscenizacja wyszła naprawdę dobrze , choć sugerował bym popracować w przyszłości nad tłem historycznym, wymową lektora i odrobiną reżyserii w poszczególnych scenach, zwłaszcza walki wręcz. Próby - powinno być więcej prób przed widowiskiem, bo widać było, że w kilku miejscach uczestnicy nie do końca wiedzieli co mają robić. Najbardziej rażący błąd: było za mało Rosjan w stosunku do ilości Niemców. Pozatym naprawdę uważam, że Grupy tam działające wykonały nie tylko wielki krok naprzód, ale nawet kilka kroków i to solidnych. W tekscie zamieszczonym na stronie militrarni jest sformułowanie , że można tą inscenizację z czystym sumieniem nazwać rekonstrukcją historyczną - i w tym miejscu zgadzam się całkowicie . Gratulacje i tak trzymajcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.