bankakruka Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 Witam :) Czy ktoś wje coś na temat tajemniczego tunelu w lesie nieopodal ul. Kochłowickiej to jest między Załęrzem a kochłowicami,tunel znajduje się po prawej stronie jak się jedzie z Załęrza za byłom strzelnicom dokładnie na tyłach byłego zakładu chyba się ten zakład nazywał Mera Ster ,ma on gdzieś mniej wiencej 100 metrów dłógości i jest zbudowany z cegły.z góry za wszelkie informacje dzienkuje
Cronos Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 I znowu pojawia się problem ograniczenia wiekowego:P A apropo tunelu to w okolicy nie znajduje się jakaś kopalnia?? Bo może to kanał odwadniający.
bankakruka Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 dodam tylko tyle że kiedyś ten teren był ogrodzony taśmą i pisało teren skarzony chemicznie
yarek Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Jest to stary tunel za który odpowiada Dział Wentylacji z KWK Wujek. Wejście do niego jest/było (dawno tam nie byłem więc nie wiem jak to dokładnie teraz wygląda) zamurowane.Raczej nie radzę tam wchodzić, parę lat temu kilku nastolatków z Panewnik weszło do środka. Jeden niestety tego nie przeżył.Pozdr Yarek
bankakruka Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Yarek a niebyły tam przypadkiem składowane odpady chemiczne??wierz coś otym??pozdro. bankakruka
Cronos Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Nie musiały tam wcale byc przechowywane środki chemiczne, wystarczy już duże stężenie metanu w powietrzu z kopalni zeby teren uznać za skażony.
yarek Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Na 100% nic tam nie było składowane. Mój teść pracował w Dziale Wentylacji jak stał się ten wypadek, także informacje mam mozna powiedzieć z pierwszej ręki. PozdrYarek
bankakruka Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Yarek a wiadomo ci coś o poniemieckich magazynach ponoś znajdujących się w tym lesie??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.