Skocz do zawartości
  • 0

Strazak ?.

amsel44

Pytanie

Napisano

Witam , panowie ostatnio zlapalem" gula" ogladajac wasze piekne znaleziska zlomowe i wczoraj jadac do swidnicy wstapilem na zlomik .trafilem za cale 7,20 zl. taki helm ,mysle strazacki jest jedno ale jest on wykonany z kwasiaka" ! moze ktos wie z jakiego jest okresu ?
pozdro.amsel44

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Maxi , jedno juz wiem to wczesna komuna (brak tabliczki).ale jak wczesna ? lata 50-te czy dalej ?.
pozdro i dzieki amsel44.
Napisano
Rorvik , jestem zaskoczony bo myslalem ze te dla opl robione przed wojna byly metalowe. a wewnatrz mojego ic"jest .
pozdro .amsel44.
Napisano
Amsel44 - a ten Twój to z bakelitu?? :D
A tak poważnie to z tabliczkami różnie bywa /często nie ma/ jak pisze Kijak ...często można spotkać przyspawaną punktowo tabliczkę...". Przed wojną także robiono dla straży właśnie wersję ze stopu nierdzewnego i niklowane /za wspomnianym juz wcześniej Kijakiem/. Reasumując hełm wz 35 a czy przed czy po wojenny to chyba nie dojdziesz. Za te pieniądze fajny fancik.

Pozdrawiam

r
Napisano

Witam , panowie ostatnio zlapalem" gula" ogladajac wasze piekne znaleziska zlomowe i wczoraj jadac do swidnicy wstapilem na zlomik .trafilem za cale 7,20 zl. taki helm ,mysle strazacki jest jedno ale jest on wykonany z kwasiaka" ! moze ktos wie z jakiego jest okresu ?
pozdro.amsel44

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie