Skocz do zawartości

czy jabel w ogole nadaje sie na monety?

kapsel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. No wlasnie , pytanie : czy szukanie monet za pomoca wykrywacza Jabel" ma w ogole sens. Bo mam taki sprzet i zero efektow. ( oczywiscie wiem, ze to bardzo prosta konstrukcja, ale jestem ciekawy), a moze jest mozliwosc jakiegos podrasowania tego wykrywacza ?
pozdrawiam
Napisano
Sam mam Jabla ale kupiłem go ze względu na militaria nie monetki.Niektórzy piszą, że da się nim szukać monetki po odpowiednim ustawieniu ale łapie wtedy wszystkie śmieci.
Mi się wydaje jednak że nie ma za bardzo sensu na monetki brać jabla ;P
Napisano
Statyczny wykrywacz bez dyskryminacji nie nadaje się na monety. Zainwestuj w najprostszy sprzęt dynamiczy np. rutus first czy garrett ace 150 i zaczniesz monety znajdować.
pozdr
R
Napisano
Dzieki za info. Tak z ciekawosci jakie sa ceny : rutus first , garrett ace 150 , moze jakies linki. A moze ceny uzywanych.
Napisano
Dla jasnosci - jestem iedzielnym" detektorysta. Wiec niewiele czasu temu poswiecam. Chodzi jednak o to, ze jabel znajduje duze rzeczy (militarka, ale generalnie glownie odlamki), jednak za cholere ZADNEJ monety , nawet wspolczesnej. I tu jest problem.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie