Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o pomoc .

waldekhel

Pytanie

Napisano

Jest to koperta od zegarka kieszonkowego nie mogę rozszyfrowac pierwszego zdania .Pierwszego od góry.Pozostałe to BRYG.KOP PODOLE" I nacji 1934r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeszcze raz spojżałem...

poprzednio było:
Zawxxszelski
w tym kroju  z kreską" może być zwykłym "
xx nie rozpoznane

w chwili obecnej :
odnośnie foto z 2006-05-17 21:53:00

na ilustracji...

Napisano
Prosiłbym jakiegoś grawera jeżeli jest na tym forum o pomoc w rozszyfrowaniu brakujących liter,albo kogoś co zna dobrze historię Korpusu Ochrony Pogranicza.Będę wdzięczny za każdą informacje.
Napisano

Jest to koperta od zegarka kieszonkowego nie mogę rozszyfrowac pierwszego zdania .Pierwszego od góry.Pozostałe to BRYG.KOP PODOLE" I nacji 1934r

Napisano
Nie ma tu na Forum człowieka trudniącego się grawerowaniem?,ale nie komputerowym tylko fachowca wychowanego na rylcach przez Mistrzów sztuki grawerskiej.Pozdrawiam.
Napisano
Nie ma tu na Forum człowieka trudniącego się grawerowaniem?,ale nie komputerowym tylko fachowca wychowanego na rylcach przez Mistrzów sztuki grawerskiej.Pozdrawiam.
Napisano
Serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi może sie to w końcu rozszyfruje.
Spróbuję oświetlić ultrafioletem i zrobić zdjęcia.
Dziękuję i pozdrawiam zaangażowanych w rozszyfrowanie.
I mnie to również nie daje spokoju.
Napisano
Ciekawa pamiątka, związana z Korpusem Ochrony Pogranicza. Zegarki przyznawano często w prezencie lub przy okazji jakiś zawodów. Myślę, że właśnie z czymś takim mamy w tym wypadku doczynienia.

Moja sugestia to: Konk. Strzelecki (Konkurs Strzelecki), ale mogę się mylić...

Nikt nie rozczyta tego lepiej niż Ty sam, mając przedmiot w ręku...
Pzdr
Napisano
Mam przedmiot w ręku i mogę tyle odczytać co ty ze zdjęcia to samo widzę,ale bardzo dziękuję dobra jest każda wiadomość która przyczyni sie do odczytania tego wyrazu.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie