Schmeisser92 Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Ja bym tego nie dotykał.....!! Zgłośłbym to na policje. Bo mogą być z tego jakieś problemy. W sąsiedniej wsi jest taki facet co rozkopał 5 takich niemieckich mogił. Ograbił ich od karabinów po guziki. Został oskarżony o zbeszczeszczenie zwłok i dostał karę grzywny.Niestety w polsce jest mało organizacji które zajmują się pochówkiem takich ,,ZNALEZISK''Pozdro Schmeiser92 :D
kocur Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Witam !Nie wiem doprawdy o co ta wojna ... Jakiś czas temu wystawiłem post o znalezieniu nieśmiertelnika SS na Białołęce k. W-wy. Były też szczątki własciciela. miejsce zabezpieczyliśmy i zgłosiłem do Pamięci". FAkt trwało to trochę ale na początku maja odbyła się ekschumacja. Tominew - wstaw fotki proszę. Prz zwłokach była odznaka za rany i sporo guzików. Szczątki były bardzo niewielkie - przwdopodobnie czołg przejechał po SS manie i ludzie po wojnie zawinęli resztki w bluze mundurową, na wierzch położyli nieśmiertelnik i całość zasypali.pozdrawiam !link do tamtego wątku : http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=216149#216149troche było gorąco w nim ale mam nadzieję że emocje opadły.Aha - szef fundacji to bardzo miły człowiek.Fakker - zdaje sie że jesteśmy z tej samej okolicy - napisz do mnie na priv - zgłosimy, wspólnie wykopiemy i sprawa będzie załatwiona jak należy.
TIX Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 podczas tej ekshumacji o której pisał Kocur przedstawiciel strony niemieckiej wyraźnie powiedziałże ich interesują wyłącznie kości - zależy im tylko na identyfikacji poległego. Nie wykluczył także przeprowadzenia testów DNA jeśli będą jakiekolwiek wątpliwości.
huk 100 Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 myśle-Panowie że rozwiązało by wiele problemów gdyby fundacja zapewniła że rzecze tego typu jak blacha czy odznaczenia przekazali by znalazcy po identyfikacji a rzeczy bardziej osobiste jak obrączka itp.-rodzinie -pozdro
fakker Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 kocur-no problemik . Tylko ,że nieboszczyk nie został znaleziony w naszej okolicy tylko koło Chojnowa w miejscu o którym pisałem w jednym ze swoich postów w okolicach J.Rozmawiałem juz na ten temat z gościem z Pamięci" i może cos z tego wyjdzie,choc odległośc jest trochę spora ale juz niedługo może nie będą tam musieli jechać tylko po jednego lecz po większą ilośc gdyz otrzymałem namiary na miejsce gdzie lezy wiecej takich zaginionych w walce.Według słow tubylca" tam mieszkającego jest tam miejsce gdzie bojcy wykonczyli sporo niemków lecz wymaga to dokładnego zlokalizowania tego miejsca i okreslenia miejsc pochówku gdyz są to miejsca prawdopodobnie pojedyncze. Jakie będą wyniki tego napiszę. pozdrokocur - ja z Twierdzy tylko teraz zostałem Poznaniakiem z odzysku" a ty New Dwór?pozdro
kocur Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Tak. Z Nowiaka. A co do tych namiarów nie martw sie. Ja i moi kumple zamierzamy zacieśnić nieco współpracę z Fundacją. Prace nad tematem trwają .pozdro !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.