brunogd Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 Witam serdecznie bardzo prosze o odpowiedz na moje pytanie .czy podczas przelotu samolotem mozna posiadac wykrywacz w bagazu podrecznym bardzo dziekuje za odpowiedz lot z Angli do kraju moze juz ktos kiedys mial podobny problem lub tez podrozowal z wykrywaczem
danieloff Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 W podręcznym może być problem, lepiej zabezpieczyć i nadać do luku, wtedy nie będzie problemu.
jack61 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 100 % bagażu jest przeswietlana , w podrecznym mogą sie doczepić bo jest to urządzenie elektroniczne ale w rejestrowanym nie powinno być problemu.Pzdr Jack61
cplstahl Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Chyba nikt z was nie widział jak są rozładoqwywane bagaże z samolotu. Ja miąłbym obawy przed zapakowaniem wykrywacza do głównego bagażu z uwagi na możliwość jego uszkodzenia. Mówicie, że nie wolno przewozić elektroniki w bagażu podręcznym, a ludzie wożą ze sobą laptopy, dekodery, telefony komórkowe. Moim zdaniem wykrywacz lepiej mieć ze sobą, a w razie wątpliwości zawsze można zapytać w trakcie rezerwacji biletów lub wcześniej.pozdrawiam
hektor111 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 w bagażu podręcznym? nie powinno być problemusam przywiozłem sprzęt z uk musisz tylko zapakować go najlepiej w plecak bo mnie odmówili zabrania na pokład torby 95 x 35 cm pozdro hektor
danieloff Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 Kiedyś mieli zastrzeżenia co do mojej ładowarki do telefonu w bagażu podręcznym, musiałem ją wyjąc i rozwinąć, może myśleli, że to bomba:-) Nie było problemu z discmanem, komórką ani laptopem, ale to trochę mniejsze przedmioty. Co do luku bagażowego, to koniecznie dobrze zapakować - bagaże są po prostu przerzucane jak worki z kartoflami, he,he.
idol Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Witam!dosyc czesto latam do UK i z powrotem,moj wykr.razem ze mna,tyle ze walizke mam solidna i sprzet rozbieram do transportu,dodatkowo elem. zawijam w odziez. Nie polecam przewozu w podrecznym,zwlaszcza z polski-kupa marudzenia celnikow,a efekt niepewny.pzdr.
cplstahl Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 A co to za różnica, czy w podręcznym bagażu , czy w głównym? Przecież oba są prześwietlane, a celnicy wiedzą dobrze co się w nich znajduje. Przecież wykrywacz nie jest bronią, ani nie potrzeba na jego posiadanie zezwolenia.
jack61 Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Pilniczek do paznokci tez nie jest bronią a z podręcznego trzeba go usunać .
cplstahl Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Pilniczkiem do paznokci na upartego mógłbyś kogoś zranić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.