Skocz do zawartości

szczątki mauseraś

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Chciał bym się podzielic moimi znaleziskami. Są to szczątki prawdopodobnie mausera, troszke drewno poodpadało ale jak na tyle lat to nawet nawet. Kolejną rzeczą jest.....w sumie sam nie wiem co to jest myślę ze jakaś nakrętka gdyż w środku ma gwint a na zewnątrz jakieś otwory na mocowania. Z resztą nie wiem oddaje to waszym przypuszczeniom.

Napisano
aaa zapomniałem dodać ten mosin??(w co wątpie ale ok) ma urwane ucho od zamku 9to służące do przeładowania po strzale). Ale mosin mówisz??:>
Napisano
Fakt a w dodatku bez łódki. To ktoś się musiał nameczyc, tak po kazdym strzale przeładować a przy okazji włożyć kolejną sztukę amunicji;]
Napisano
hehehe. te szczotki mausera są mosinem i nie ma tu co wątpic jak mowi Ci o tym kilka osob ktore jak widac znaja sie na rzeczy wiele bardziej niz Ty:)
Napisano
Hmm kazdy się zna na czyms dobrze wy się znacie dobrze na broni ja na czym innym, wiec nie ma co robic sobie wyrzutów.Nie wiecie przypuszczalnie w jakich latach byl produkowany?
Napisano
Fokuz , szczota druciana w lapke i szoruj" w miejscu gdzie powinien byc otwor na srube do mocowania magazynka .(strona gdzie jest spust-tyl)
amsel44.
Napisano
Witam!

Mosiek, ale niekoniecznie carak. Sowiet też miał kanciaki... gwiazda, odpowiednia data...

Części im pewno ostały się po Mikołaju :)

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Popróbuje ale ale wątpie w wyniki nieźle juz ponadgryzane" jest przez korozję, w przeciwienstwie do zameczka:)
Napisano
Fokuz , szczota druciana w lapke i szoruj" w miejscu gdzie powinien byc otwor na srube do mocowania magazynka .(strona gdzie jest spust-tyl)
amsel44.
Napisano
Dobra z tym mosinkiem sie coś popróbuje ale czy ktoś jest mi w stanie odpowiedziedź co to jest to coś na pierwszych zdjęciach??
Napisano
Witam !
W sprawie tego czegoś" , też takie coś znalazlem i zastanawiam sie co to może byc . Może ktoś nam podpowie
:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie