Skocz do zawartości
  • 0

BMW R35

Gość BĄKU

Pytanie

Cześć witam serdecznie, może nie za bardzo w temacie ale mam możliwość kupna motocyklu BMW R35, z koszem i orygilanymi oponami, odrestaurowany i a chodzie" powiedzmy 70% oryginał, jednak nie orientuję się w cenach tego typu motocykli, ile mogę dać za niego aby mieć to co chcę na nie przepłacić?
Pozdrawiam.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Po wojnie było w NRD robione EMW na bazie R35(osła) wiele części jest bardzo podobnych.Trzeba dobrego speca aby to odsiać. Pomimo że motocyklam zjmuję się od lat to tu mam wiele wątpliwości. Zrób foto to się jakoś wyceni narazie to od 2000 do 12000zł.
Wojtek

czesc.
tak jak powyzej, zamiesc fotke. jednak z tego co widzialem do tej pory to kupic prawdziwego osla wyp. do 45 roku to juz teraz sztuka. radze ci po pierwsze poszukac numerow poczatkowych ramy i silnika w necie lub u znajomych. sa one rozne w egzemplarzach prod. do 45 i po. do tego z tego co jeszcze pamietam gumowy przeglob walka napedowego jest na szesc otworow a nie jak po wojnie na cztery. dyfer tez jest numerowany. temat nie jest nietypowy i latwo go bedzie zglebic.
jeszcze mi sie przpomnialo ze jest roznica w kolach, deklu piasty przed. kola (inne wytloczenia), wydech ma sygnature przedwojenna chyba DRPG(tlumik), predkosciomierz inny cyferblat, inny aparat zaplonowy, klamki.
napewno cos jeszcze.

Dziękuję za pierwsze wskazówki, postaram się umówić z nieco znudzonym" już tym motorem jego właścicielem w tym tygodniu, w papierach jest to napewno produkcja przed 45 rokiem , ale sprawdzę sygnatury to dam znać i postaram się cyknąc fotkę.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie