Skocz do zawartości

podziękowania dla forum Odkrywcy"

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Agresja i chamstwo na forum ? To rzeczywiście poważny problem. Ale to problem nie tylko tego forum. To dotyczy też wielu wielu innych. Bo to miejsce w pełni dostępne. Dla każdego. Zatem : dla inteligentnych ludzi dzielących się i poszukujących wiedzy, jak i dla umysłowych dresiarzy. Po prostu trzeba sobie z tego zdawać sprawę. Sam wielokrotnie zastanawiałem się co ja tu robię" czytając obelgi pod adresem Bogu ducha winnych uczestników dyskusji , którzy po prostu mieli inne zdanie. Tak samo multum wypowiedzi o charakterze rasistowskim, faszystowskim czy nacjonal-bolszewickim. Nie mówiąc o tych, którzy z entuzjazmem pisząc o wojnie i broni zapędzają się w rejony, które pachną zwyczajnym militaryzmem ( bowiem czym innym jest odkrywanie kart historii a czym innym afirmacja przemocy i jej narzędzi). Można by jeszcze dorzucić brak poszanowania dla śmierci tak często obecny w postach odkrywców", którzy dorwali się" do miejsc złożenia zwłok i liczą się dla nich tylko fanty". A przecież to miejsce spoczynku CZŁOWIEKA.

Reasumując : forum to miejsce dla wszystkich. To jego zarówno wielka wada i zaleta. Jak w życiu : obok porządnych ludzi co dzień trafiamy na psycholi i popaprańców. Z kim podejmiemy dyskusję i w czyje słowa się wsłuchamy zależy tylko od nas.
  • Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
kapsel napisał:

Reasumując : forum to miejsce dla wszystkich. To jego zarówno wielka wada i zaleta. Jak w życiu : obok porządnych ludzi co dzień trafiamy na psycholi i popaprańców. Z kim podejmiemy dyskusję i w czyje słowa się wsłuchamy zależy tylko od nas.
-----------------------------------------------------------

...tak to prawda,KAPSEL, napisałem (rzenujący) nawet przez z" bo coraz bardziej na tym forum spłyca się wszystko nawet ortografię... nikt mnie nie poprawikł, trochę żal... KOLEDZY - Patrzmy dalej...ale to szczegół.
Piszmy jak dawniej...oby do przodu i z sensem.
Napisano
Teoretycznie to proste, wystarczy nie wdawać się w pyskówki. Niestety czasami człowiek nie wytrzymuje i się wdaje. Kiedyś czytałem większość postów w prawie wszystkich działach, obecnie czytam z racji moderowania i zainteresowań konserwacje, gdzie indziej prawie nie zaglądam bo zbyt często trafiam na wypowiedzi podnoszące ciśnienie. Bardzo trudne jest zdystansowanie się przy jednoczesnym nie olewaniu całości. Szoda że ludzie z wiedzą i doświadczeniem mało się udzielają (zmęczenie) ale są następni nowi którzy też wnoszą coś dobrego a przede wszyskim nowego. Sam jak widze pytanie co to elektroliza to odsyłam do wyszukiwarki (owo zmęczenie), ale jednocześnie sam się cały czas ucze i dowiaduje czegoś ciekawego i nowego. Co zwykle staram się osobiście zweryfikować.
Wojtek
Napisano
Witam Wszystkich :)
Porobiło się trochę jak z serialami - nie widziałeś z 200 odcinków i właściwie dochodzisz do wniosku, że nic nie straciłeś.....
pozdrawiam serdecznie Polzin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie