Skocz do zawartości

CZOŁG?

Gość BOMBEL-1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czołem fachowcy i specjaliści --doradzcie mi co zrobić i jak to łyknąć ;mam namierzone jakieś podwizie -powiedzmy z czołgu-sygnał jest zaj..... 5m na 4m podkopałem z boku i odkopałem na gł. ok 1m zębatke i kawałek gąsienicy tylko aby zobaczyć ---gospodaż terenu jest ok. dał pozwolenie itp ale problem na tym że przy większym kopaniu zleci się cała wiocha a co dalej ...... jak to ruszyć ? dokładnie niewiadomo co to jest --spych na pewno nie ---rozłożyć namiot wojskowy i gmerać ? no a jak to potem przeieżdż ? fachmani doradzcie coś --- dzięki

Napisano
zrób to dla sławy i dogadaj sie mediami...
np sensacje. lub regionalna tv. lub sprzdaj namiar a i tak bedziesz uczestniczył w wydobyciu ale widzowie to wtedy nie twój problem, a tak nawiasem jak wygląda gąsienica - ogniwo to duzo powie
Napisano
z tym namiotem to dobrze kombinujesz. napewno powinienes ustawic to tak przed kopaniem aby robic to jak najkrocej. wiec moze nie bedzie potrzebny. mysle ze cokolwiek to jest, dacie rade, nawet lopatami. wtedy zamawiasz transport, pogadaj w firmach budowlanych ktore woza sprzet ciezki na budowy, maja takie lawety.mozna napewno sie dogadac i wypozyczyc. przy odrobinie szczescia wyciagniesz to ciagnikiem, a jak nie to musisz brac cos na gasienicach. A teraz chyba rzecz najwazniejsza nim cokolwiek bedziesz targac ustal co to jest, da ci to przyblizona mase obiektu, oraz pozwoli na oszacowanie sil. potem tylko do szopy. Ja jestem laikiem w tych sprawach, na twoim miejscu tak to bym zrobil. napewno dwa razy pomysl nim wbijesz lopate i narobisz szumu na calo okolice. no i troche kasy na to pojdzie.
z dala od zawodowcow, oni zawsze cie przekreca. mozesz podejrzec jednak jak oni to robia, w starych topikach sa foty z targania czolgow na wschodzie i w Polsce. powodzenia
Napisano
gąsienice są trochę dziwne--wąskie ok.30-40 cm wychodzą potem łącze-=-szkoda że niemam zdięcia dł ok.30cm i niesą zbyt masywne jak w spychach.
Napisano
postaw namiot wojskowy i kop ile wlezie

ale okejos podsunal ci dobry pomysl, naglosnij sprawe w mediach, zostaniesz odkrywca czolgu, a oni go wyciagna za ciebie, no chyba ze chcesz na tym zarobic, ale to nie takie proste
Napisano
o tak, pokaza przez ulamek sekundy Twoja postac w krotkich (dlugosc reportazu przeklada sie na zainteresowanie tematem wsrod odbiorcow a nasze srodowksko nie jest az tak liczne:-)) wiadomosciach 2-3 stacji tv a pozniej pozostanie wylacznie satysfakcja i odkurzenie magnetowidu:-)
ale oczywiscie wybor nalezy do Ciebie
Napisano
jak bedziesz mial jakas fotke to nie zapomnij podeslac na forum. i powodzenia!
  • 3 weeks later...
Napisano
NIE ŁAM SIE I KOMBINUJ, NIECH MOC BĘDZIE Z TOBA (DUZO KOPANIA).
Napisano
Nie rozumiem - proponujecie mu, aby postawił namiot wojskowy, a nic nie wiecie o charakterystyce terenu. A co jeśli teren jest nachylony i postawiwszy tam swój namiot ma jak w banku, że zleci się ta wiocha zobaczyć, jak to ktoś zbudował namiot pod górę... :-))))))))))
Yupiter

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie