pupil Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 nie znam sie ale slyszalem o wloskim karabinie z 2 wojny swiatowej o nazwie kankano,ktos moze mi udzielic blizszej info?czy w jakims muzeum w kraju moge go obejrzec?to jakis popularny karabin?z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 Witaj Oglądnij sobie. To powinno zaspokoić Twoją ciekawość.http://www.fortunecity.com/meltingpot/lodge/616/cm91.htmlRufus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupil Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 nie znam sie ale slyszalem o wloskim karabinie z 2 wojny swiatowej o nazwie kankano,ktos moze mi udzielic blizszej info?czy w jakims muzeum w kraju moge go obejrzec?to jakis popularny karabin?z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 po perwsze nie kankano a Carcano.po drugie była to szeroka gama karabinów włskich wojskowych o róznych kalibrach, zostało to zciagniete zw czesci od manlichera bo są manlicher-carcano. fotki sztucera kawaleryjskiego mogę ci przesłac na maila kal 6,5 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupil Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 ktos po prostu zle mi to wymawial zatem,faktycznie mowil dwuslowna nazwe manlicher-carcano,dzieki,poprosze zatem o te fotke na mail..:))nie wiesz czy jest towjakims muzeum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 no własnie takie bicie PL na zamku karkano ma cos współnego z Polską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 He he nie sądzę. U nas byłby raczej orzełek.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 alyszalem ze WP kupilo przed wojna od wlochow sporo broni tego typu po cenie.................zlomuczy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 przed 1939?? - nic nie wiem o tym, a raczej siedzę w temacie. Czy 1920? - to prawdopodobne, choć nie wiem czy nie trafiły one do nas z magazynow ex-austirackich, gdzie były jako zdobycz wojenna, choć obie drogi są możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
pupil
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.