Skocz do zawartości

Czy to bedzie dobry wybór ?

Olssen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
W związku z tym że planuję zakup wykrywacza i moim potencjalnym zakupem miał być Rutus First ale że względu na to że zakup w danej chwili tego modelu jest prawie niemożliwy wiec wstępnie zdecydowałem sie na zakup Rutusa Ultra 2.
Tak sie składa że jestem poszukiwaczem-amatorem i dotychczas śmigałem ze sprzętem o nazwie Rambo" firmy Armand (ktoś taki sprzęt z Was pamięta ? :)).Moje pytania są następujące,czy Ultra 2 jest lepszy od Firsta? Czy mocno skomplikowana jest obsługa takiego sprzętu?
Czy ten sprzęt nadaje sie do wszystkich poszukiwań,a jezeli nie do wszystkich to do czego bardziej(monety,militaria) ?.
Pozdrawiam Olssen
Napisano
Odpowidzi na kazde pytanie otrzymasz... zaraz po tym jak uzyjesz przycisku szukaj. Na Boga ile razy mozna zaczynac watek o rutusie ultrze. Chyba bylo juz powiedziane wszystko o tym wykrywaczu.
Napisano
Do Palacza,
jeśli nie masz nic do napisania w tym temacie to po prostu się wstrzymaj. Olssen zadał pytanie i oczekuje konkretnej wypowiedzi. Sam zaczynałem przygode z wykrywaczem kilka tygodni temu i wiem jak nie miło mi się czytało takie odpowiedzi jak Twoje.
Napisano
Jak sie nie chce uzyc wyszukiwarki to trzeba wysluchiwac. Moze wogole niech co drugi watek bedzie o rutusie a co trzeci o garrecie ace 250. Niech co piate pytanie sie powtarza a co 10 post bedzie wnosic cos nowego. Fajnie? No to do dziela.
Napisano
Witam ponownie
Ja tylko zadałem pytanie.Palacz wszystko sie zgadza odnosnie wyszukiwarki i może niepotrzebnie zakładałem nowy temat,ale czy aż tak Ciebie to boli ? czy trzeba do tego Boga wzywac ? Może zapodaj do Bociana że amatorzy według Ciebie zasmiecają Forum Odkrywcy.Podobno kto pyta nie błądzi ale jak widzę nie zawsze tak jest.
Pozdrawiam Olssen
Napisano
Skoro wspominasz o ACE 250, że na jego temat jest tak dużo wątków to masz rację. Jestem użytkownikiem kanarka i jestem bardzo zadowolony :P Każdemu polecam ten wykrywacz, bo to dobry sprzęt za te pieniądze. Co do rutusa, kumpel ma solarisa i czesto chodzimy razem na wykopki, mimo ze ma wyraźnie wiekszy zasięg to nie czuje żadnego dyskomfortu z tego powodu, powiem więcej często gęsto to ja mam więcej fantów. Ale to jest spowodowane nie tym jakim sprzetem dysponujesz, ale tym ile masz szczęścia.
Napisano
Witam
Słoneczny a wieksze fanty tez łapiesz tym ACE 250 (jak tak podaj wstępną głębokość w ziemi ) i jeszcze nieodzowne pytanie,czy cena jest zbliżona do Rutusa Ultra 2 ?
Pozdrawiam
Napisano
Tak, to jest ten sam przedział cenowy. Jeśli chodzi o zasięg to monety do 25cm, głebiej nigdy (2 tyg.) żednej nie wykopałem. Z większych fantów to wykopałem blaszke 2x5cm z ok 30cm ,a pozostałości po masce przeciwgazowej z ok 35-40 cm. ACE 250 jest lepszy od rutusa w tym że jak w kanarku wytniesz złom to nie usłyszysz już żadnego złomu, tylko widzisz na wyświetlaczu że coś jest. Rutus mimo podkręconej dyskryminacji i tak daje sygnał że coś zalega w ziemi, oczywiście dzięki identyfikacji tonowej wiesz że to złom. Nie zmienia to faktu że rutus zawsze coś ma do powiedzenia", tymczasem pikaczu milczy i czeka na odpowiedni kolorek :P
Napisano
Ja chyba jeszcze nie jestem na takim etapie żeby w kolorkach wybredzać :),zgadzam sie ze to fajna sprawa jak ktoś nie ma ochoty kopac byle czego.Po jakimś czasie może mi zapał przejdzie ale jak narazie niech wykrywka piszczy
nie zważając na głębokość heheh.
Napisano
Chyba to będzie Twoja 1 wykrywka, mi nie chciało się kopać syfu już po 2 dniach. :D uwielbiam syganał 150 letnich kopiejek, a ostatnio spodobał mi się sygnał ze złotej obrączki
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie