Skocz do zawartości

Film wojenny, kręcony we Wrocławiu

mr2z

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wiecie może, cóż to za film wojenny ma powstawać niebawem we Wrocławiu? Słyszałem, że to Rosjanie mają coś kręcić. Pytanie o tyle intrygujące, że między kamienicami na tyłach pl. Strzeleckiego, powstaje całkiem sporych rozmiarów makieta ruin. Co to ma być za film i kiedy ruszają zdjęcia? Wie ktoś?

Na dodatek dzisiaj tamtędy przejeżdżałem, więc cyknąłem kilka fotek. Teren jest mocno ogrodzony i pilnowany przez ochroniarza, więc fotki robiłem raczej z partyzanta ;)
Acha, dokładna lokalizacja tego planu filmowego, to róg ulic Kurkowej i Ptasiej.

• 2 weeks later...
Dzisiaj widziałem ekipę filmową koło poczty na Boya-Żeleńskiego. Za szybą jednego z samochodów była kartka z napisem Dywersant" (po rosyjsku). Widziałem też paru kolegów w radzieckich i niemieckich mundurach - może to ta sama produkcja
Pozdrowionka

• 2 weeks later...
Tak, tak to to! Z tym, że jest to juz druga część tego filmu (widzial ktoś w ogóle pierwszą?). Ekipa filmowa będzie we Wrocku jeszcze do 6 czerwca, a sceny kręcone są jeszcze na ulicy Bałuckiego, placu Katedralnym i placu Piłsudskiego. Wyżej wymieniona instalacja na ul. Ptasiej została już zdemontowana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie