Skocz do zawartości
  • 0

Czy ktoś widział już taki klucz ?

ZUBIKED

Pytanie

Napisano

Mam prośbę jeżeli ktoś wie co to ża klucz i od czego byłbym wdzięczny. Ciekawy klucz z zapadką i ciężki jak hol...

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ten klucz działa" tylko w jedną stronę(!)
więc raczej jest elementem napinającym (coś)w urządzeniu, tak jak podnośnik hydro.
A może element napinający wielokrążka?
Napisano
Dzięki Wielkie. CZy to prawda że to ruski klucz, sureguje sie poprzednimi wypowiedziami, no i co to wielokrążek? bo nie mam pojecia. znalazłem go dość głęboko pod ziemią w miejscu ciężkiej potyczki gdzie nie ma żadnego mostu jedynie las. Jeszcze raz dziękuję i Pozdrawiam
Napisano
Do tego klucza nie da się dorobić żadnej spiskowej teorii dziejów ,nawet gdyby tam ktoś wygrawerował ,,LUCJUSZ I SYN NAPRAWA RYDWANÓW ''. Pozdro...
Napisano
wielokrążek, bloczek, w żeglarstwie talia - maszyna prosta zwielokratniająca siłę kosztem drogi
mechanik wyciąga silnik z samochodu na łańcuchach podczepionych do sufitu garażu - on dużo ciągnie z małą siłą i podnosi niewiele do góry duży ciężar.
A w tej bitwie czołgi były?
może jakiś napinacz do gąsienic(?).
Napisano
Tak teraz już rozumiem ! Tak czołgi były i sprzęt ciężki Ruski i Niemiecki. Stukrotne dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam
Napisano
Witam !!!
Chcę odnowić ów wątek poniewaz po elekrolizie wyszedł bardzo ciekawy aczkolwiek enignmatyczny napis ALARM"
Jeżeli to kogoś naprowadziło na trop to bardzo proszę o sugestię
POZDRAWIAM
Napisano
W sumie nic iepokojącego, niemiecka firma ALARM istnieje do dzisiaj i produkuje narzędzia - głównie dla hydraulików.

http://www.alarm-werkzeuge.de/

Pozdr.
Napisano

Mam prośbę jeżeli ktoś wie co to ża klucz i od czego byłbym wdzięczny. Ciekawy klucz z zapadką i ciężki jak hol...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie