kubas Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 Witam. Wykopałem dzisaj bagnet od mosina i na końcu jest taka obejma skręcana na śrube. Po raz pierwszy takie coś widze czy miało to za zadanie umocnić mocowanie bagnetu na lufie?? Prosze o wasze sugestie, może ktoś z was ma taki egzemplarz. Pozdrawiam kubas.
kubas Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 Właśnie do tej pory mwszystkie jakie wykopałem miały taki jakby zatrzask lub nic nie mialy pierwszy raz z takim czymś a może wie ktoś czy to radzieckie carskie czy jeszcze jakieś inne??
Łukasz Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Witam!Bagnet ze zdjęcia to carska wersja bagnetu mosinowskiego wz.1891. Radzieckie, wz.91/30 miały zatrzask.Pozdrawiam, Łukasz
kubas Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 Witam. Wykopałem dzisaj bagnet od mosina i na końcu jest taka obejma skręcana na śrube. Po raz pierwszy takie coś widze czy miało to za zadanie umocnić mocowanie bagnetu na lufie?? Prosze o wasze sugestie, może ktoś z was ma taki egzemplarz. Pozdrawiam kubas.
Pytanie
kubas
Witam. Wykopałem dzisaj bagnet od mosina i na końcu jest taka obejma skręcana na śrube. Po raz pierwszy takie coś widze czy miało to za zadanie umocnić mocowanie bagnetu na lufie?? Prosze o wasze sugestie, może ktoś z was ma taki egzemplarz.
Pozdrawiam kubas.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.