Czarek Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 wpadł mi do kolekcji francuski tornister wz.1893 as karo...ale w stanie strychowym...i pytanie jak by tu go oczyścić z syfu żeby przy okazji nie zmyc przybitych w środku pieczęci z 1914 (albo 1904)roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Ja tornister podobnej konstrukcji prałem, tzn. kubeł z ciepłą wodą i proszkiem i to co się dało zamoczyć, to moczyłem, natomiast resztę po wierzchu. Myślę, że stemple nie zejdą. Skórę potem natłuszczałem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Wypierz w ciepłej wodzie tylko niew z proszkiem!!! Bo się zniszczy. Żadnej chemi! Daj tylko trochę ludwika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.