klamerka Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 witam wszystkich .chcialbym kupic jakis wykrywacz , przeczytalem troszke wypowiedzi na temat wykrywaczy i zrobilo mi sie male zamieszanie , ten do tego ,tamten do tamtego , ale w koncu ktory jest wart swoich pieniedzy , bo wydac tysiac zl. na chinczyka ,badz na cos z czym kolorystycznie mozna isc na dyskoteke to mi sie nie usmiecha. szukam sprzetu dobrego i trwalego ( dziadek mowil ze kazdy kawalek zlomu przyda sie w domu) wiec takiego ktory zlapie wszystko od koloru po stal, ktory nie rozpadnie sie przy piatym skladaniu, jednym slowem ma to byc sprzet wart swoich pieniedzy, jeszcze dochodzi problem serwisu w razie awari ale na razie to pominmy.dziekuje tym ktorym sie bedzie chcialo nacisnac kilka klawiszy aby mi cos polecic , a reszte pozdrawiam
wiciu_r Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Jak nie musisz mieć dyskryminacji i kopiesz wszystko to mistrzem jest SMĘTEK HS3
klamerka Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 wolal bym cos z dyskryminacja zeby nie kopac za byle pestkami
wiciu_r Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Bezwstydnie polecam swój sprzęt kupiony używany za 920zł. Ostatnio zrobiłem proste testy:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=25523
klamerka Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 zastanawialem sie poczatkowo nad garretem ale odcien zoltego mi mie bardzo spasowal
Foster73 Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 wiciu_r - nie wprowadzaj w błąd. Smętek ma dyskryminację. Nie jest to dyskryminacja do poszukiwania drobnego koloru -ale jest!!!Po jaką cholerę Klamerce Fisher? Żeby się zniechęcił skomplikowaną obsługą? Na początek (i na lata późniejsze) smętek jest ok. Prosty, wytrzymały, skuteczny i ekonomiczny....wiec takiego ktory zlapie wszystko od koloru po stal,..." - jak skręcisz dyskryminację to wierz mi że szlag Cię trafi bo łapie wszystko ;-) ...ktory nie rozpadnie sie przy piatym skladaniu,..." - smętek nie rozpadnie się nawet po 50 składaniu bez użycia młotka i przecinaka oczywiście ;-) (zaleta trochę przestarzałej konstrukcji)...jednym slowem ma to byc sprzet wart swoich pieniedzy,..." - na mój gust jest wart tych 850 plnów ...jeszcze dochodzi problem serwisu w razie awari ale na razie to pominmy. ..." - nie ma co pomijać, serwis to ważna sprawa. Ja swojego jeszcze nie musiałem naprawiać ale z tego co wiem nie ma z tym problemu. Producent ma siedzibę w Warszawie.Poczytaj posty na forum. Prospektora raczej sobie daruj. Zapożyczanie nazw modeli od znanych firm mówi samo za siebie :-/ Rozważ jeszcze rutusa ultrę - podobno też niezły.
wiciu_r Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Wiem że Smętek ma dyskryminację ale na monety sie nie nadaje więc w sumie po co dyskryminacja, mało jest koloru większego od monet (puszki po piwie łatwiej znaleźć w koszach niż w lesie). Na początek zasugerowałem HS3 bo jak mówił Klamerki Szanowny Dziadek każdy kawałek złomu sie przyda". Co do skomplikowania obsługi mojego Fishera to ma 2 pokrętła, jedno od czułości jest ustawione na stałe na 8 a drugim sie włącza wykrywacz i ustawia na 4-5 więc gdzie to skomplikowanie obsługi??? Poza tym na komplecie baterii chodzi 3 razy dłużej o Whitesa. Chodziłem osobiście na razie z Miraklem II, Saperem Nowaka, BH Lone Starem i teraz z Fisherem więc te znam i rzeczowych porad mogę udzielić tylko w tym zakresie, inne miałem okazję poznać na wspólnych wykopkach. Nie mam nic przeciwko naszym producentom i w rodzinie w tym roku na 99% pojawi się też Solaris.Pozdrawiam
Martin Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Na pewno Smętek na monetki nie dorównuje wykrywaczom dynamicznym, ale we wprawnych rękach i przy pewnym doświadczeniu potrafi czasem mile zaskoczyć... :)Klamerka , jaki jest Twój pułap cenowy , jaki możesz przeznaczyć na wykrywkę?pzdr.
klamerka Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 witam wszystkich w sobote , moim pulapem cenowym jest tysiac zlotych ,ogladalem kilka wykrywaczy tych elektronicznych i brakuje im tylko usowania ciazy i wiazania krawatow , a brac na wykopki 2 tomy instrukcji tez mi sie nie usmiecha , wole do plecaka w to miejsce wsadzic kabanosa , po drugie jak jest z niezawodnoscia przy tej ilosci elektroniki pozdrawiam
palacz Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Za 1000 zl nie kupisz wykrywki z nadmiarem opcji takim jak np w xlt. A skoro chcesz sprzecik ktory lapie wszystko to moze jabla? Tani jak barszcz.
Foster73 Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Ok. wiciu-r - akurat nie zwróciłem uwagi na model tylko na firmę. Tylko czy ma sens kupowanie taniego firmowego wykrywacza o słabszych parametrach, gdy w tej cenie można dostać sprzęt produkcji rodzimej, który potrafi naprawdę miło zaskoczyć osiągami.Inna sprawa to ew. odsprzedaż. Myślę że szybciej znajdziesz kupca na smętka, niż na to co proponujesz.Co do firmy A. zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie zmieniła nazwy np. na Minelak lub Garred ;-)pozdr. Foster73
klamerka Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 przeczytalem opis rutusa ultra II i wyglada na calkiem nie najgorszy sprzet , tylko jak z praktyka ? przegladnolem kilka roznych stron i ludzie jakos bardziej chca go kupic niz sprzedac , moze faktycznie zainwestowac w rutusa , bo fischer jest jednak dosyc drogi a nie wiem jak z rynkiem wtornym.
Horst Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Ja też polecam rutusa ultra 2, dobry na drobnicę i militarkę.Pozdrawiam
rafal_ma Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 WitamMiałem 2 miesiące temu ten sam problem co ty. Zdecydowałem się na Rutus Ultra 2 i jestem zadowolony. Jest to mój pierwszy wykrywacz, ale nie narzekam. Sprawuje się bez zarzutu.Pzdr.
RESTY Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Uważam że ultra 2 jest dobrym wykrywaczem za te pieniądze , zwłaszcza że jest uniwersalna - ma dynamike i statyke , a efekty tylko troche gorsze od solarisa.
klamerka Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 witam dziekuje wszystkim za opinie kupie rutusa pozdrawiam
Khorne Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Posiadam Smętka i z calą pewnością ma on dyskryminacje, jak i swoistego rodzaju tryb dynamiczny, lepszy oczywiście jest na militarke ale ze standardową cewką 25 cm na monetki tez sie nadaje, no i cena 800 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.