DjOLO Napisano 3 Maj 2006 Autor Napisano 3 Maj 2006 Niedawno dostałem taki (chyba) niemiecki hełmik.Niestety ma pare dziurek i pęknięć,i mam do was pytanie jak by to można naprawić ale,że tak to ujme domowymi sposobami (i czy warto to ruszać) Pozdrawiam.
Horst Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Ale ktoś się na nim zemścił :)Chyba tylko spawanie migomatem.Pozdrawiam
Klaus BOLS Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 proponuje żywice na płótnie, a potem szpachla i szpachla, żywica zastyga na kamień, można ponownie iść w bój nie tylko na półke............... pozdrawiam
Cyrograf15 Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Przed żywicą solidnie i dokładnie odczyścić metal bo inaczej pod będzie gniło.Wojtek
michalczewski Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Zostaw tak jak jest, napewno po remoncie nic niezyska. Najwazniejszy jest klimat.
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 W sklepach motoryzacyjnych są zestawy do napraw karoserji, żywica + płótno. Albo dopaść szkutnika.Wojtek
Klaus BOLS Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 ja używam żywicy którą znajomi przynosza mi z kopalni. Nie wiem jak to sie nazywa, wiem że zakleja się tym pękniętą albo rozerwaną izolacje kabli, twarde jak kość, długo schnie. A tu znowu podział na tych którzy wolą naprawiać i na tych co lubią zerdzewiałe trupy" :)
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Co orginał to orginał. Ten podział na naprawiających i nie zawsze pozostanie. Osobiście jestem przeciwnikiem przerabiania i kompilacji ale nie rekonstrukcji.Wojtek
jaca2003 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 A jak sie taka naprawa ma do ustawy o ochronie zabytków?pozdrawiam
DjOLO Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Chyba jednak go zostawie w takim stanie jaki jest :) Ale dzięki za informacje.A czy to jest napewno hełm niemiecki?
VASILI Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 daj zdjęceia z ,,PROFILU'' i od środka... może ci coś więcej niektórzy powiedzą na jego tematpozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.