DjOLO Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 Niedawno dostałem taki (chyba) niemiecki hełmik.Niestety ma pare dziurek i pęknięć,i mam do was pytanie jak by to można naprawić ale,że tak to ujme domowymi sposobami (i czy warto to ruszać) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjOLO Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 Fotografia z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Ale ktoś się na nim zemścił :)Chyba tylko spawanie migomatem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 proponuje żywice na płótnie, a potem szpachla i szpachla, żywica zastyga na kamień, można ponownie iść w bój nie tylko na półke............... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Przed żywicą solidnie i dokładnie odczyścić metal bo inaczej pod będzie gniło.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjOLO Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 Dzięki ;) A gdzie dostać tą żywice na płótnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Zostaw tak jak jest, napewno po remoncie nic niezyska. Najwazniejszy jest klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 W sklepach motoryzacyjnych są zestawy do napraw karoserji, żywica + płótno. Albo dopaść szkutnika.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 ja używam żywicy którą znajomi przynosza mi z kopalni. Nie wiem jak to sie nazywa, wiem że zakleja się tym pękniętą albo rozerwaną izolacje kabli, twarde jak kość, długo schnie. A tu znowu podział na tych którzy wolą naprawiać i na tych co lubią zerdzewiałe trupy" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Co orginał to orginał. Ten podział na naprawiających i nie zawsze pozostanie. Osobiście jestem przeciwnikiem przerabiania i kompilacji ale nie rekonstrukcji.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 A jak sie taka naprawa ma do ustawy o ochronie zabytków?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjOLO Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 Chyba jednak go zostawie w takim stanie jaki jest :) Ale dzięki za informacje.A czy to jest napewno hełm niemiecki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 napewno jest to helm III Rzeszy;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 daj zdjęceia z ,,PROFILU'' i od środka... może ci coś więcej niektórzy powiedzą na jego tematpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.