Skocz do zawartości
  • 0

Emblematy jednostek niemieckich

Arkan93

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich.
Wpadła mi w ręce skrzynka do przenoszenia granatów ręcznych wz.24.Oprócz wielu oznaczeń i symboli, widnieje tam także emblemat jednostki wojskowej.W dolnej części tarczy znajduje się łabędź a górną część wypełnia litera:J".W czwartek zamieszczę zdjęcie.Oczywiście bardzo mi zależy na identyfikacji owej jednostki.Mam nadzieję,że tu znajdę pomoc.Proszę o linki gdzie mógłbym sam poszukać.Stronęfeldgrau" juz zaliczyłem.Za pomoc z góry dziękuję.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za ta odpowiedź i sugestię.Prosiłbym w takim razie o podanie co to za producent.Ponawiam także prośbę o linki,na których można dowiedziec się czegoś więcej o emblematach jednostek Wehrmachtu.Będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam.
Napisano
Witam wszystkich.
Wpadła mi w ręce skrzynka do przenoszenia granatów ręcznych wz.24.Oprócz wielu oznaczeń i symboli, widnieje tam także emblemat jednostki wojskowej.W dolnej części tarczy znajduje się łabędź a górną część wypełnia litera:J".W czwartek zamieszczę zdjęcie.Oczywiście bardzo mi zależy na identyfikacji owej jednostki.Mam nadzieję,że tu znajdę pomoc.Proszę o linki gdzie mógłbym sam poszukać.Stronęfeldgrau" juz zaliczyłem.Za pomoc z góry dziękuję.
Napisano

Oto to zaległe zdjęcie.Proszę o identyfikację jednostki lub przynajmniej o żródła,z których mógłbym sie dowiedzieć.

Napisano

No i ostatnie.Mam nadzieję,że komuś się przydadzą do rekonstrukcji swoich skrzyneczek.Ja jeszcze raz proszę o pomoc w identyfikacji jednostki,której emblemat widzimy.Serdeczne pozdrowienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie