simon07 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Dziękuję, jutro kolega mój wraca w to miejsce - zobaczymy co będzie. Może wyjdzie coś jeszcze.
Domino(*) Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Schwere Heimat Flak Baterrie 214/I czyli ciężka kontynentalna bateria p-lot.
Domino(*) Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Podlegała pod Flak Regiment 62, broniący rejonu Gdaska:http://www.ww2.dk/ground/flak/flargt62.html
maxikasek Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 dokładanie z tym że Heimat- nie oznacza kontynentalny, a przynalezność do obrony plot Rzeszy. Rzymska I oznacza że należała do I okręgu lotniczego
Domino(*) Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Tak, chodziło mi o to, że nie były to jednostki frontowe, a stacjonarne, znajdujace sie w głąb Niemiec, nie ma natomiast polskiego odpowiednika Heimat, no i dlatego uzylem takiego sformulowania:)Pozdrawiam
simon07 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Dziękuję za podpowiedzi - skąd mogła sie wziąć w Warmińsko Mazurskim? Interesuje mnie również fakt braku numeru żołnierza - czy to częsty przypadek? W jednym miejscu zostały znalezione 2 IDENTYCZNE blaszki - sklejone ze sobą z resztkami tkaniny, skóry...
Pytanie
simon07
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.