Proszę o pomoc w jak najlepszym zidentyfikowaniu danych dotyczących skrzyneczki.
Obok fotka mojej skrzyneczki.
Udało mi się w necie znaleźć tylko jedną stronke z podobną skrzynką ale 11,34 kg moja mo odrobnike większe wymiary i ładowność 12 kg. Proszę o zapoananie się najpierw z tą skrzyneczką: http://www.freiwilligecrew.poszukiwania.pl/pojemniki/10gr/3.jpg (jak odetnie sie końcówke to bedzie wiecej zdjeć tamtej skrzyneczki a na stronie są podane wymiary i część opisu)
Moja skrzynka - z informacji zamieszczonych na kartkach (resztki) przyklejonych można odczytać np Przód na lewo od zatrzasku - Heeres Munition Gesamtgewicht 12kg Lewa scianka - G Spr... (chyba było G-Spren)
Prawa scianka - Gewehr-S... (tutaj była duża kartkaz danymi , Gewehr-Srenggranaten i dalej nie wiem co?) Wieko wew. - ...r-Spren... poniżej 1944 cdo kawałek stempla (2? S?)72 ...m: (2? 8? 9?).9.44 a na tym ukosny napis ... teigerte Reichwe...
Widać zatem, że mimo podobnego przeznaczenia jest to inna skrzynka ale dlaczego?
Inne kartki informacyjne?!!!
i dlaczego na mej jest obok daty - (cdo) a na tamtej (wa)
Pytanie
sakai80
Witam!
Proszę o pomoc w jak najlepszym zidentyfikowaniu danych dotyczących skrzyneczki.
Obok fotka mojej skrzyneczki.
Udało mi się w necie znaleźć tylko jedną stronke z podobną skrzynką ale 11,34 kg moja mo odrobnike większe wymiary i ładowność 12 kg.
Proszę o zapoananie się najpierw z tą skrzyneczką:
http://www.freiwilligecrew.poszukiwania.pl/pojemniki/10gr/3.jpg (jak odetnie sie końcówke to bedzie wiecej zdjeć tamtej skrzyneczki a na stronie są podane wymiary i część opisu)
Moja skrzynka - z informacji zamieszczonych na kartkach (resztki) przyklejonych można odczytać np
Przód na lewo od zatrzasku - Heeres Munition
Gesamtgewicht 12kg
Lewa scianka - G Spr... (chyba było G-Spren)
Prawa scianka - Gewehr-S... (tutaj była duża kartkaz danymi , Gewehr-Srenggranaten i dalej nie wiem co?)
Wieko wew. - ...r-Spren...
poniżej 1944 cdo
kawałek stempla (2? S?)72
...m:
(2? 8? 9?).9.44
a na tym ukosny napis ... teigerte Reichwe...
Widać zatem, że mimo podobnego przeznaczenia jest to inna skrzynka ale dlaczego?
Inne kartki informacyjne?!!!
i dlaczego na mej jest obok daty - (cdo) a na tamtej (wa)
No i ten ukośny napis ???
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.