Skocz do zawartości

Czy to jest cos warte?

fokuz11

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item100461181_papierosy_iii_rzesza_orginalne_nie_otwierane_.html

Witam
Przy rozbieraniu starej chałupki mojej babki znalazłem na poddaszu pare ciekawostek. Pare paczek papierosów,mydła :D i inne duperele.Co ciekawe wszystko jest w idealnym stanie nic nie otwierane z resztą zerknijcie na aukcję.Byłem w antykwariacie i koles chciał odemnie 150 zł za paczke.....warto? Czy moze przetrzymac jeszcze pare lat;)??

Fokuz11

Swego czasu na Hali targowej w Krakowie gosc sprzedawal papierosy stryszaki marki triumf.Polski monopol tytoniowy 20szt bez filtra +zapalki rok 1938 czyli jeszcze przed wybuchem IIsw.Chcial 10 pln za paczke .Kupilem tylko 1dna i teraz zaluje.Nigdy nie palilem czegos wyborniejszego.Pomimo braku filtra papierosy mialy wrecz urzekajacy smak.Lekkie smaczne i przyjemne jezeli mozna w ogole powiedziec tak o papierosach.Nie wiem jaka mialy ewentualna wartosc kolekcjonerska ale doskonale sie nadaja do okazjonalnych degustacjii w dobrym towarzystwie potrafiacym docenic cos tak ulotnego i nie powtarzalnego.Takie zanleziska jeszcze sie zdarzaja ale ilosc trafien jest na pewno bardzo ograniczona.Maleje wraz z rozbiorkami starych domow ktorych badz co badz jest coraz mniej.3maj chlopie te fajki i nie puszczaj za smieszne 150 zl.Ja bym sie pointeresowal ile by za to zaoferowano w Faterlandzie na Twoim miejscu.Wystaw na niemieckim E bayu.Niech Ci ktos to madrze przetlumaczy i poczekaj na niemieckie oferty.Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie