fokuz11 Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2006 http://www.allegro.pl/item100461181_papierosy_iii_rzesza_orginalne_nie_otwierane_.htmlWitamPrzy rozbieraniu starej chałupki mojej babki znalazłem na poddaszu pare ciekawostek. Pare paczek papierosów,mydła :D i inne duperele.Co ciekawe wszystko jest w idealnym stanie nic nie otwierane z resztą zerknijcie na aukcję.Byłem w antykwariacie i koles chciał odemnie 150 zł za paczke.....warto? Czy moze przetrzymac jeszcze pare lat;)?? Fokuz11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łazior Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Byłem w antykwariacie i koles chciał odemnie 150 zł za paczke.To chciałes kupis czy sprzedac.150 zł to cena z kosmosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokuz11 Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Chcialem sprzedac! Tylko ja kompletnie sie nie orientuje ile to moze byc warte. W sumie jedną paczke bym sprzedał a jedną a reszte sobie zostawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Swego czasu na Hali targowej w Krakowie gosc sprzedawal papierosy stryszaki marki triumf.Polski monopol tytoniowy 20szt bez filtra +zapalki rok 1938 czyli jeszcze przed wybuchem IIsw.Chcial 10 pln za paczke .Kupilem tylko 1dna i teraz zaluje.Nigdy nie palilem czegos wyborniejszego.Pomimo braku filtra papierosy mialy wrecz urzekajacy smak.Lekkie smaczne i przyjemne jezeli mozna w ogole powiedziec tak o papierosach.Nie wiem jaka mialy ewentualna wartosc kolekcjonerska ale doskonale sie nadaja do okazjonalnych degustacjii w dobrym towarzystwie potrafiacym docenic cos tak ulotnego i nie powtarzalnego.Takie zanleziska jeszcze sie zdarzaja ale ilosc trafien jest na pewno bardzo ograniczona.Maleje wraz z rozbiorkami starych domow ktorych badz co badz jest coraz mniej.3maj chlopie te fajki i nie puszczaj za smieszne 150 zl.Ja bym sie pointeresowal ile by za to zaoferowano w Faterlandzie na Twoim miejscu.Wystaw na niemieckim E bayu.Niech Ci ktos to madrze przetlumaczy i poczekaj na niemieckie oferty.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokuz11 Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Nom i chyba tak się zrobi..znaczy palić ich nie zamierzam:D:D:D ale zostawie sobie pare paczek a z jedną góra 2 sie na niemieckim e bayu wystawi, ale tymczasem niech zdobia zaszczytne miejsce na półce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 znalazłem u chłopa na strychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.