dareQ Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Tydzien przed Boryszynem mamy imprezę z TVP ! :)załączam ogłoszenie ze strony netowej...mam ok.40 km więc będę napewnoB U R M I S T R Z M I Ę D Z Y R Z E C Z A I T V P 3zapraszają naWIELKI FESTYN MAJOWY Z TVP 3Bunkry - Pniewo, 30 kwietnia (niedziela)Start o godz. 10:00Atrakcje:- transmisja na żywo na antenie ogólnopolskiej TVP- pokaz sprzętu wojskowego i strażackiego- zwiedzanie MRU- występy zespołów artystycznych- gry i zabawy dla dzieci- konkursy- kiermasze;Zapewniamy:- doskonałą zabawę na terenie Międzyrzeckiego Rejonu Umocnionego z TVP 3- bezpłatny parking - stoiska gastronomiczne - bezpłatny dojazd i powrót Międzyrzecz – Pniewo – Międzyrzecz autobusami PKS: • wyjazd do Pniewa - 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30 (odjazdy z placu przy ratuszu)• powrót do Międzyrzecza – 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00 (odjazdy z parkingu przy sali wystawowej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Oczywiście atrakcje będą też w rejonie zamku w Międzyrzeczu. A w Pniewie spotkanie historii ze współczesnością. Jak na fotce. Zamieszczone wyżej przez kolgę informacje pochodzą ze strony http://www.bunkry.pl/aktualnosci.php?lang=plMiłej imprezy. JanW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 Odwiedziłem dzisiaj festyn w Pniewie. W systemie byłem wielokrotnie, więc obserwowałem to co dzieje się na powierzchni". Sądzę ,że niewątpliwą atrakcją był pokaz sprzetu i umundurowania WP z 17 WBZ. Dla ludzi , którzy tak jak ja nie mają częstego kontaktu z wojskiem,a interesuja się tym tematem warto było tam pojechać. A ciekawostek były : kołowy transporter opancerzony AMV Patria w polskim wojsku zwany Rosomak, karabin snajperski TRG-22 Sako oraz wielkokalibrowy karabin wyborowy polskiej produkcji TOR. Ciekawie przedstawiała się drużyna z umundurowaniem i wyposażeniem. Zaciekawienie budziła GRH 7 Bastion Grolman. Masa chętnych ustawiała sie do przejażdżki transporterem BTR-152. Program TVP niewątpiliwie był doskonała turystyczna promocją gminy Międzyrzecz. [ to mój Heimat ] Dzieci mogły oglądać sprzęt do woli . Tylko ta pogoda .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 Ku woli wyjasnienia : 3 Bastion Grolman .Poza tym dzis o 12/45 i 13/45 byly 2 reportaze z tego festynu.Kto nie ogladal ten trąba.PozdrawiamAlbert ,3 Bastion Grolmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Przepraszam za pomyłkę 3 Bastion , faktycznie. Przy okazji mieliście promocję na całą Polskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.