Skocz do zawartości

Tydzień przed BORYSZYNEM...

dareQ

Rekomendowane odpowiedzi

Tydzien przed Boryszynem mamy imprezę z TVP ! :)
załączam ogłoszenie ze strony netowej...
mam ok.40 km więc będę napewno

B U R M I S T R Z M I Ę D Z Y R Z E C Z A I T V P 3
zapraszają na
WIELKI FESTYN MAJOWY Z TVP 3
Bunkry - Pniewo, 30 kwietnia (niedziela)
Start o godz. 10:00
Atrakcje:
- transmisja na żywo na antenie ogólnopolskiej TVP
- pokaz sprzętu wojskowego i strażackiego
- zwiedzanie MRU
- występy zespołów artystycznych
- gry i zabawy dla dzieci
- konkursy
- kiermasze;
Zapewniamy:
- doskonałą zabawę na terenie Międzyrzeckiego Rejonu Umocnionego z TVP 3
- bezpłatny parking
- stoiska gastronomiczne
- bezpłatny dojazd i powrót Międzyrzecz – Pniewo – Międzyrzecz autobusami PKS:
• wyjazd do Pniewa - 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30 (odjazdy z placu przy ratuszu)
• powrót do Międzyrzecza – 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00
(odjazdy z parkingu przy sali wystawowej)

Oczywiście atrakcje będą też w rejonie zamku w Międzyrzeczu. A w Pniewie spotkanie historii ze współczesnością. Jak na fotce. Zamieszczone wyżej przez kolgę informacje pochodzą ze strony
http://www.bunkry.pl/aktualnosci.php?lang=pl

Miłej imprezy. JanW

Odwiedziłem dzisiaj festyn w Pniewie. W systemie byłem wielokrotnie, więc obserwowałem to co dzieje się na powierzchni". Sądzę ,że niewątpliwą atrakcją był pokaz sprzetu i umundurowania WP z 17 WBZ. Dla ludzi , którzy tak jak ja nie mają częstego kontaktu z wojskiem,a interesuja się tym tematem warto było tam pojechać. A ciekawostek były : kołowy transporter opancerzony AMV Patria w polskim wojsku zwany Rosomak, karabin snajperski TRG-22 Sako oraz wielkokalibrowy karabin wyborowy polskiej produkcji TOR. Ciekawie przedstawiała się drużyna z umundurowaniem i wyposażeniem. Zaciekawienie budziła GRH 7 Bastion Grolman. Masa chętnych ustawiała sie do przejażdżki transporterem BTR-152. Program TVP niewątpiliwie był doskonała turystyczna promocją gminy Międzyrzecz. [ to mój Heimat ] Dzieci mogły oglądać sprzęt do woli . Tylko ta pogoda ....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie