tr Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Jadę do irl w niedziele,czy ktos mi powie czy jest tam co szukac?Bo z tego co wiem byl to biedny kraj a to co mieli to juz dawno anglicy zrabowali.....(mam nadzieje ze w dobrym miejscu umieszczam pytanie ,a jak nie to popraw mnie)
radek66 Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 witam tr.ja siedze sobie w anglii i narazie sprawdzalem miejscowa plaze.duzo starych monet...no moze nie tak starych bo pomiedzy 1910-1976 a i wspolczesne £££ sie znajdzie. generalnie moze byc problem z poszukiwaniami na innych terenach jak plaza bo tu nie ma nieugorow jak w polsce. kazdy kawalek ziemi jest jakos zagospodarowany. i jesli ktos pozwoli ci kopac to gwarantuje ze natkniesz sie na cos ciekawego.a co najwazniejsze mozesz to zachowac! pzdro
radek66 Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 ale przeciez ty juz w irlandi to sie sam przekonaszmilego pobytu
Saper.17 Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 WitamZ tego co sie dowiedzialem ostatnio to w irladi tak jak w polsce nie mozna kopac przy pomocy wykrywacza, tak sie zlozylo ze moj brat na swieta przyjechal ze znajomym z irlandi i on jest konserwatorem zabytkow w irladi wiec sie go wypytalem jak tam jest z poszukiwaniami, powiedzial mi ze nie mozna tam szukac z wykywka tak samo jak u nas. W angli to co innego ale w irladi juz jest gozej, chyba ze irladia północna bo to juz pod anglie podlage:)Kiedys juz sie kotos pytal na forum czy w irladi mozna kopac i chcialem sie poprawic bo wtedy myslalem ze tam mozna kopac:/PozdrawiamAdam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.