priwo Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Napisano 17 Kwiecień 2006 witam mam na imię Filip i chcę kupić pierwszy w swoim zyciu wykrywacz metali chciałbym na niego wydać 1000zł jak na razie. nie orjentuje się w tym fachu mam daleko do jakiegoś sklepu zeby pogadać na żywo i nie znam nikogo kto by miał wykrywacz w mojej okolicy.chce go kupić na spółkę z moim tatą on szukał by bardziej monet i drobniejszych rzeczy ale ja odwrotnie ja chciałbym poszukać jakichś wiekszych rzeczy zalegających głebiej.pomózcie wybrać który kupić czy może jeszcze inny. warto dołozyć i kuypić solarisa?? ale najwiekszy problem bo nie mam kasy no chyba że jakoś go przekonam do dołożyenia jeszcze tych paru zł. a co sadzicie o wykrywaczu z drugiej ręki??pozdrawiampriwo
sloneczny Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 Jeśli jest w dobrym stanie to nie ma żadnych przeciwskazań. Cena jest dodatkowym atutem.ACE 250 raczej nie nadaje się do głębszych poszukiwań, no zależy jeszcze co rozumiesz pod pojęciem zalegających głebiej" czy 0,5m czy może 1,5m?
priwo Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Napisano 17 Kwiecień 2006 dokładnie nie wiem na jakiej głebokości ponieważ ja chce dopiero zaczać przygode z wykrywaczem no chce szykać militarii na róznych głebokościach. doradzcie mi jaki sprzet kupić.
sloneczny Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem Twojego problemu będzie Solaris (używany ok.900-1000 stan b.dobry)Zasięg ma przyzwoity, na drobiazgi i na grubsze pierdoły. Tylko dobrze trzeba go dostroić do gruntu.
dol Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Witam jak sie nie myle to szkoda , że nie przyszedłeś domnie to bym ci załatwił garretta na kilka dni . A rutusa mam jak pujdziemy z Ogórkim pobiegać to sobie po równasz.Pozdrawim
priwo Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 witam,chyba mnie z kimś mylisz nie bardzo wiem kim jesteś.pozdrawiam
j23pl Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Witam!Ja mam ace 250 - to sprzęt typowo na monetki - bardzo prosty w obsłudze i bardzo dobrze ciagnący" kolorek - zasięgami jednak raczej nie imponuje. Na początek i na monetki rewelacja jak dla mnie - zanim się zdecydujesz na konkretny sprzęt - poczytaj jego instrukcję - jeśli weźmiesz coś bardzo skomplikowanego zniechęcisz się i tyle. Może pomyśl o dwóch - na militarkę jabel - dobry zasięg, tani, ale bez dyskryminacji - naryjesz się więc nielicho a na monetki i kolorek ace 250 - , a może trochę dozbieraj i na militarkę weź używanego hs3. PozdrawiamJ23pl
sloneczny Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 j23pl na jakich chodzisz ustawieniach?? Niedawno kupiłem ACE i chętnie wysłucham dobrej rady.
j23pl Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Witam!Ja też od niedawna pomykam z ace - szukam na wyciętych dwóch lewych kreskach na custom, ale to pokrywa się chyba z jewerly. Jak mam wątpliwości przełączam na all metall i macham cewką nad fantem we wszystkich możliwych kierunkach. Jeśli sygnał się zmienia to na 99% jest żelazo - często skorodowane lub zaokrąglone (kuliste)pozdrawiamJ23pl
sloneczny Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Czy chodzisz z ACE po plażach? Interesuje mnie czy można wyciąć zrywki od puszek nie tracąc monet?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.