Skocz do zawartości
  • 0

Guziki do identyfikacji.

pawlik832

Pytanie

Napisano

Trafiło mi się kilka takich samych guzików. Doś mocno nadżarte, na nich orzeł ze skrzydłami w dół. Na piersiach ma jakiś herb, a na odwrocie guzika w kółeczku u góru napis którego nie mogłem odczytać, a na dole Danzig. Guziki nie pochodzą z okolic Gdańska. Znalezione zostały nad stumieniem, chyba na stanowisku takiej łazienki polowej", ponieważ na obszarze kilku metrów znalazłem jeszcze tubki po paście chlorodont, paście do butów i parę innych rzeczy.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trafiło mi się kilka takich samych guzików. Doś mocno nadżarte, na nich orzeł ze skrzydłami w dół. Na piersiach ma jakiś herb, a na odwrocie guzika w kółeczku u góru napis którego nie mogłem odczytać, a na dole Danzig. Guziki nie pochodzą z okolic Gdańska. Znalezione zostały nad stumieniem, chyba na stanowisku takiej łazienki polowej", ponieważ na obszarze kilku metrów znalazłem jeszcze tubki po paście chlorodont, paście do butów i parę innych rzeczy.

Napisano

To następny z tych guzików. Reszta bardziej zżarta. Znalazłem tam jeszcze takie małe łyżeczki aluminiowe z numerem 1. Ktoś wie do czego mogły służyć?

http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum16/guziki_copy.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie