Witam mam proźbę o pomoc przy identyfikacji takiego znaleziska: jest to guzik prawdopodobnie mosiądz, miejscami wygląda jak by był kiedyś pozłacany.Na tarczy herbu widniej a od lewej orzeł z głową skierowaną w lewą stronę, następnie orzeł z dwiema głowami, w prawym głrnym rogu jest gryf, poniżej jakieś 3 kwiatki, później coś w stylu rogów skierowanych jednocześnie do góry i nadół i ostatnie pole to znowu orzeł tylko jakiś wychudzony. Nie jestem specjalistą więc sory za ewentuane błędy przy opisie hrebu;) Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc K.
Pytanie
szyszko1984
Witam mam proźbę o pomoc przy identyfikacji takiego znaleziska: jest to guzik prawdopodobnie mosiądz, miejscami wygląda jak by był kiedyś pozłacany.Na tarczy herbu widniej a od lewej orzeł z głową skierowaną w lewą stronę, następnie orzeł z dwiema głowami, w prawym głrnym rogu jest gryf, poniżej jakieś 3 kwiatki, później coś w stylu rogów skierowanych jednocześnie do góry i nadół i ostatnie pole to znowu orzeł tylko jakiś wychudzony.
Nie jestem specjalistą więc sory za ewentuane błędy przy opisie hrebu;) Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc K.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.