SirPolo Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Napisano 14 Kwiecień 2006 we wtorek wybieram się w okolice jeziora Gołdap, gdzie znajduje się kilka bunkrów. po powrocie zamieszczę ich fotki. jestem ciekaw historii tych obiektów, jeśli coś o nich wiecie dajcie znać;)
Hartmann Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Koło zbiornika p/pożarowego jest taka dupna tablica - wszystkiego tam sie doczytasz.
SirPolo Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 he he. spoko, na pewno zwrócę na nią uwagę. mój tata był tam miesiąc temu i przywiózł mi wyciągnięty spod śniegu pocisk (zdjęcie się nie chce załadować:/ )
SirPolo Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 no więc zgodzę się z p. Hartmannem;) bunkry w samej Gołdapii tak dupne" jak żółte tabliczki przed nimi. Ale za to przy drodze na Augustów, przez Serock, jakie sztuki stoją! w okolicach Szczuczyna spytaliśmy tubylców o obiekty, akie jak ten przy drodze" bez namysłu wskazali lasy do okoła siebie- jest ich kilkanaście, strzegą drogi do Grajewa i pilnują dobrze widocznych stanowisk armatnich. Bunkry 2 piętrowe ( parter i -1 ) zejście po kiju albo skok;) prawdopodobnie były to magazyny (hak i łańcuch pod sufitem) poprostu miód! warto się wybrać z wykrywaczem, bo lasów jest od groma i co chwila kawał betonu a same budowle dość skomplikowane w budowie, czasami ze stalowymi wieżyczkami wystającymi z pola.
SirPolo Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Napisano 19 Kwiecień 2006 a gdzie dokładnie? (w Szczuczynie wykopałem tylko dość duży statecznik od moździerza- cieszy:D )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.