Skocz do zawartości

Czerwone berety"

Lokomotywa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzisiaj po południu na KinoPolska film Czerwone berety"
Fabuła naiwna i bezsensowna ale trochę widać wojska lat sześdziesiątych - skoki spadochronowe z balonu na uwięzi i podobne ciekawostki
Polecam szczególnie fanom falschirmjegerów
Napisano
Jak ktoś doczekał końca programu dalej były niebieskie berety . fajnie chłopaki mieli jak w bajce . Niezła reklamówka wojska, po to aby biedni wystraszeni chłoppcy zgłaszali się na ochotnika. No i jacy super dowódcy aż rodzinny pisały listy z podziękowaniem za wychowanie syna .
Napisano
po za tym nie był to program ale film fabularny - którego zresztą nie obejrzałem ale obejrzę w nocy w święta

Nie zapominaj kolego sebula że służba wojskowa dla wielu z nas to element życia ktorego nie da się z pamięci usunąć ustawą
Napisano
Faktycznie , źle napisałem chodziło mi o to żeby chętnie do wojska szli, nie z przymusu tylkio z szczera chęcią . żeby nie kombinowali i złatwiali lewych zwolnień lekarskich
Napisano
każdy z nas wie że te programy dokumentalne po filmie to kawał głupawej i naiwnej propagandy ale nie to jest ważne w tym wszystkim - bo gdyby tak szukać sensu to jakiż sens miałoby całodzienne rycie łąki za jedną łuską
  • 2 weeks later...
Napisano
Moj ojciec sluzyl w latach 1967-69, w WOPK. Opowiadal, ze ledwo sie wywinal od sluzby w niebieskich beretach. Nie usmiechalo Mu sie, biegac 3 lata po polach ryzowych" ;-)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie