blaszak Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Napisano 11 Kwiecień 2006 Czy może ktoś z Was jest w posiadaniu i użytkuje Vikinga 6DX2 ??Planuję zakup tego modelu i chętnie poznam wasze opinie na jego temat,osiągi itp.Na jakie przedmioty jest dobry,mniejsze większe?Będę wdzięczny za informacje.
sloneczny Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Też jestem ciekawy jak u niego z dyskryminacją i strojeniem do gruntu.Czy nadaje się na kolorowe drobiazgi czy bardziej na grubszą militarkęJak wypada porównanie z VK-20??Coś mi się wydaje że nie ma tu żadnego użytkownika tego sprzętu.
desorden Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Witam! Ja posiadam Vikinga 6DX2 od paru lat i jestem z niego raczej zadowolony. Nie ma on duzych osiagow poniewaz jest on przeznaczony na tzw. militarke. Dla poczatkujacych jest calkiem przyjemny i co najwazniejsze prosty w obsludze. Oczywiscie trzeba wczesniej przeczytac instrukcje obslugi zeby dobrze dopasowac do gruntu i wykorzystac osiagi maksymalnie. Nigdy nie mialem w reku VK-20 wiec nie moge nic powiedziec o tym modelu.
okoń Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Miałem takiego vikinga 6dx2.Konstrukcja ma już parę lat. Typowy statyk, cewka 20 trzeba co jakiś czas dostrajać go do gruntu. Ogólnie zasięgi nie są rewelacyjne ale dla początkującego jako pierwszy sprzet starczy. Później i tak kupisz lepszego.Teraz używam Cyklopa-1 i jest od Vikinga dużo lepszy -czułość, zasięgi.Lepiej poczekaj dołóż parę złotych i kup np:Rutusa Ultrę-po prostu jest lepszy.
Igomas Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Moj kumpel ma ten wykrywacz. MOge smialo powiedziec nzebys bral. Prawie dostalem zawalu serca kiedy wlazlem do niego do pokoju, Wszytko w takich fantach, ze dech w piersi zapiera :) Chodzilem z nim, i luski tez ladnie lapie, czyli na takie mniejsze rzeczy militarne tez jest fajowy" ;)PozdrawiamIgomas
Krichu Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 Wszystko na okeyu, oprócz zasiegu na drobiazgi jest mniejszy niz w innych wykrywkach, ale mozna wyciagnąć nim duze rzeczy z 1,5 metra
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.