acer Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Uchwycone w sieci :DJ E D N O R U R K A,Tam na ścianie na dwóch sznurkachWisi stara jednorurka.Legend mnóstwo o niej krąży , Miał ją pradziad Podchorąży ! W Listopadzie, gdy wypalił, Konstantego z niej obalił . O kul gradu jednorurki Uciekały całe pułki. Znów trzydzieści lat wisiała. W Styczniu być użyta miała. Wrogom dała się we znaki, Potem trafi znów do paki. Lat pięćdziesiąt tam poleży, Zanim trafi do Żołnierzy. Gdy Legiony szły do boju, By się odrodziła w znoju . Sam Komendant z jednorurki Wrogom nie oszczędzał kulki. Choć się lufa mocno grzała, Ogniem Polskę popierała !!! Śląsk, Radzymin , Lwów , Warszawa, Z jednorurki łaźnia krwawa. Gdy godzina W" wybiła . Jednorurka przemówiła . Wuj Hipolit z jednorurki Do Pantery" puszczał kulki. Choć ucichły wojny strzały, Drżał ze strachu powiat cały, Bo spod płaszcza, choć bez sznurka, Znów działała jednorurka. Choć niewiele zdziałać miała, Sekretarzom spać nie dała. Postrach siała jednorurka, Trzęsły się ubeckie biurka. Z socjalizmem nie wygrała, I pod strzechą przeleżała. Olej zjełczał, zgniły sznurki Tej rodowej jednorurki. Demokracja gdy nastała , Znów na ścianę wrócić miała. Otrzymała nowe sznurki, Godne takiej jednorurki. Na jej kolbie same blizny, To Ordery od Ojczyzny !!! Gdy okupant przyjdzie nowy, Przyjdą z Unii komisarze. Jednorurka na to czeka, Ona jeszcze im pokaże !!! http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=270&i=97048&t=97048:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Opowieści różne znacie...Więc opowieść o piracie...O magiku mechaniku...O zaklętym koguciku....O północnym groźnym wietrze...i o chorym termometrze...To Brzechwa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 A gdy kraj choroba zmorzeKaczki w sejmie i na dworzeWyjmę flintę ja z komnatyi wypalę w te facjatyto ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Pedro nie prowokuj:Ciemno wszędzie,Głucho wszędzie,Co to będzie,Co to będzie...Mickiewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Biedna nasza Rzeczpospolitakażdy ciągnie do korytaLecz znów wróca piekne czasychłopcy z bronią pójdą w lasyOszołomy i debile będą miały ciężkie chwilebo juz dosyc tej obłudywywlekania wszelkich brudówkomunizmu i sanacjiperelu demokracjibo my chcemy życ normalniew dup..e mamy wasze partiebo juz kiedys były sporywyszły z tego nam ROZBIORY !to znowu ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Łubu dubuŁubu dubu,Niech nam żyje Prezes naszego klubu,niech żyje nam!!!To byłem ja, Jarząbek..." - S.Bareja Miś"PS. Skojarzyło mi się z twoim o znowu ja" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 i dobrze ci sie skojarzyło :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Powiadasz Miś" ? A nie Rozmowy kontrolowane" :) ?pzdr pik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Pik78 na pewno Miś:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 to jest cytat Piku z misiaale kończe juz na dzisiajna tym kończe swe wierszykibo wychodze juz z fabrykiw domciu czeka ciepła zupkano i zonki jedrna du..kapozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 acer, mam nadzieję, że ta waleczna jednorurka nie zawiśnie jako deko na ścianie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Ja też :) Niestety to tylko literatura :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.