okejos Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 Panowie co to za butkifutro na zwenątrz i w środkuna tym pasie na którym wiszą widać stemple, kolor czerwony nieczytelne. jeden w kształcie koła drugi trójkatny. podeszwa skórzana.
kopijnik2 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 miałem do czynienia z radzieckim rozwiązaniem b. pilota.wszystko tak jak wyżej, oprócz tego, że podeszwa była zrobiona z grubego filcu.
okejos Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 raczej nieskórzana podeszwa nie nadawała sie do chodzenia po sniegu itp. natomiast jest b dobra do chodzenia po powierzchniach stalowych
kopijnik2 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Wartownicze" - słyszałem o drewnianejTe pewnie pojazdowe, ale dlaczego np niemogły by być lotnicze niemieckie?Standarty niemieckie mogły być inne niż rosyjskie z wiadomych przyczyn.
nww Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 są to sowiecki drugowojennego modelu buty pilota, występowały też z czarnym futerkiem ,cholernie jak dla mnie cieżkie i niewygodne.
Pytanie
okejos
Panowie co to za butki
futro na zwenątrz i w środku
na tym pasie na którym wiszą widać stemple, kolor czerwony nieczytelne. jeden w kształcie koła drugi trójkatny. podeszwa skórzana.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.