Skocz do zawartości

Rajszewo ponownie....

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

o to niektore ze zdobyczy reszte posiada kurt...mianowicie wisiorek oraz inne...pytanko te blaszki sa od magazynkow..???jak ktos wie niech skrobnnie..

Napisano

a to z dzisiejszych wykopek kurt wie gdzie dokaldnie nazwe pamieta...znaleziska byly dwa jeden zupelnie na wieszchu myslalem ze to stara gasnica dopuki nie odslonilem z deczka a drugi wykopek...paskudne..

Napisano
a najdziwniejsze sa monety ktore byly w promieniu paru centymetrow od guzikowdziwne jest to ze sa one z 49..dokladnie5 groszy i 10 groszy ...
Napisano
Witam w ostatni weekend na wykopkach widziałem identyczne blaszki, ktoś je zostawił pod drzewem i nie wydaje mi się żeby to było od harmonijki bo było ich dosyć sporo:)
pozdro Gufer.
Napisano

wiam o to nowe wykopki z rajszewa tylko tym razem z pola...kurt ma jeszcze pare ciekawych monetek ja mam zapalniczke kurek od beczki dziwny kwiatek chyba klameczka???kulka albioo schrapner albo muszkiet ???i monetki jedna 2 grosze 1928 tej najwiekszej nie widze zabardzo...i 5 groszy polskich z 1823..kurcik cos ma jeszce dorzucic...to dla tych ktorzy twierdzili ze w rajszewie nic nie ma cierpliwosc poplaca....pozdro

Napisano

a to z wczorajszego lowu medalik przedstawiajacy z jednej strony komunie a na odwrocie niewyrazne napisy..i guzik carski z napisem lmockri"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie