amsel44 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Wprawdzie mysle ze to powojenna robota ale... intryguje mnie blaszka na wieczku cos dociskala ? zreszta zobaczcie sami.
amsel44 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 mialo byc inne tj. zdjecie niebieskiej ale zobaczcie ciekawostke ta drewniana ma zawiasowe drzwiczki i brak jest sladow po zawiasach na bocznych sciankach od zamkniecia z gory .
amsel44 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 jest , ciekawi mnie ta wlasnie skosna blaszka (?)
amsel44 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Napisano 3 Kwiecień 2006 Getton, jak myslisz czy to skrzynka wojskowa czy powojenna ? . z blaszka to spewnoscia masz racje ,a te mocowania nic ci nie przypominaja ?
amsel44 Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 i ostatnie - widok mocowania .(identyczne z obu stron.)wiec ,panowie prosze o zaspokojenie mojej ciekawosci.dzieki i pozdro . amsel44
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Nie chcę niczego przesądzać, bo nie jestem pewny, ale rodzaj zapięcia, jakość blachy i farby, wskazują na to że nie jest to skrzynka militarna i raczej nie poniemiecka.Wygląda na powojenną...Podobne montowane były na płask z tyłu starych przyczep ciągnikowych (rolniczych) na dużych kołach...ale to tylko moje rozmyślanie w tym temacie :-)
getton Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Jeśli chodzi o tę blaszkę, to żadne inne zastosowanie do głowy mi nie przychodzi, jak rodzaj sprężyny dociskowej np. po to aby zawartośc była dociśnięta i nie grzechtała w środku lub się nie poodbijała :-)
Pytanie
amsel44
Wprawdzie mysle ze to powojenna robota ale... intryguje mnie blaszka na wieczku cos dociskala ? zreszta zobaczcie sami.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.