Skocz do zawartości

KLESZCZE 2006

kocur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
krzycho

Kleszcze albo siędzą na trawach czy paprociach i ładują się od dołu, albo na drzewach i spadają z góry.
Od dołu to wystarczą do ochrony długie spodnie i buty, 95% z tych co na Ciebie wejdzie od dołu za chwilę sama odpadnie bo je zgarniesz przechodząc przez kolejne trawy czy zarośla, reszta idzie w górę szukając możliwości wejścia pod ciuch. Największe szanse mają te które wejdą pomiedzy but a nogawkę, chyba, że masz luźną wyłozoną koszulkę na spodnie to uda im się pod nią wejśc. Gorzej z tymi od góry bo spadjące na głowę wchodzą po szyii pomiędzy kołnierzyk i dalej już sobie wędrują.
Ta termoaktywna koszulka jest po prostu cholernie elastyczna i dobrze opina, ma wysoką na około 4 cm stójkę i dość ściśle w okolicy szyii przylega jak i do całego ciała. Kleszcz nie ma możliwości wędrowania pod nią bo jest za słaby by siępod nią wcisnąc nawet jak uda mu się znaleźć lukę w okolicy kołnierzyka.
Od czasu jak łaże w tej z długim rękawem, mam ją włożoną w spodnie a na nogach buty trekkingowe żadnemu nie udało się mi pod ciuchy dostać. Z siebie udało mi się zebrać z dobrą setkę najmniej, dwa czy trzy dostały się kawałek pod kołnierzyk bo mi się już trochę rozciagnąl ale nie dały rady iść dalej. No i komfort w niej jest duży, ciepło, pot odprowadza, nawet zmoczona szybko schnie no i ładna jest :-) i bardzo sobie ją chwalę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie