mech Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 Wygląda to na wizjer(peryskop). Ale nie mam pojęcia do czego to przypisać. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Nie jest to żeliwne lecz stalowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2003 Czy naprawdę jest to trudne do rozpoznania ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2004 Share Napisano 11 Kwiecień 2004 WitamObstawiam jednak cos do obserwacji,rodzaj wizjera.Wskazuje na to kształt,że wojskowe,chyba..(ścianki pod katem,żeby pociski miały mniejszą szansę przebić a większą odbić..),małe rozmiary i okragły wlot od dołu(idealny aby zamontowac tak aby sie odbracało).Ale gdzie to było mocowane,to nie wiem.Na czołgach odpada,może jakis bunkier.Ręki nie dam sobie odciąc,że to na 100% coś do podglądu.pozdrMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kigen Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 Może jakieś wymiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 8 Kwiecień 2004 Share Napisano 8 Kwiecień 2004 Witam --może jest to jakaś końcówka od dalmierza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Wyglonda mi na Ruską robote ale powności nie mam może od T-34 Chociaż bardziej przypomina peryskop w BT-7 .pozdrawiam Lufas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2003 Wysokość - 22 cmSzerokość - 25 cmDługość - 22 cmTo okno co widać na zdjęciu ma wymiary 10 x 15 cm. Było prawdopodobnie zamykane klapką. Pozostały zawiasy i fragment klapki. Z tyłu jest otwór o wymiarach 10 x 12 cm. Są tam prowadnice, wyglada to tak jak by tam coś się wsuwało. Pod spodem jest otwór o śr. ok. 12 cm. Kołnierz tego otworu ma 3 cm wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Juz gdzieś cos takiego widziałem,jak sobie przypomnę to dam znać.a teraz WESOŁYCH ŚWIĄT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Wygląda mi to na żeliwo więc na materiał stosowany w wozach pancernych zbyt kruchy.Obstawiam piec z górnym wsadem , zreszta niewiele inne można kupić na wiejskich targach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 Wygląda to na wizjer(peryskop). Ale nie mam pojęcia do czego to przypisać. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 Co prawda laikiem jestem na tle wypowiadających się tu ludzi ,ale jestem przekonany ,że to główka" cyganka bez klapy . Żeberka na bokach to radiatory dla zwiększenia pow, grzewczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Może znawcy sprzętu pancernego(niekoniecznie niemieckiego) rozpoznają to co widnieje na zdjęciu powyżej. Zostało to znalezione i nie tylko to w pobliżu jeziorka w którym podobno zatopiona jest jakaś pancerka. Proszę o identyfikację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
mech
Wygląda to na wizjer(peryskop). Ale nie mam pojęcia do czego to przypisać. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.