Skocz do zawartości

BORYSZYN 2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 162
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wymiana ognia trwa...
To tyle.
Niestety mój osobisty fotograf,wielokrotny laureat World Grand Press Photo był niedysponowany...

Napisano
Danielcio: ooo :) chodzi Sdkfz 250 to był w kamuflażu zimowym .Wysłałem Ci na maila jego fotę.

Pozdr.dla Walczących w Boryszynie i wszędzie indziej:D

Grenadier
Napisano
Witam . Czytam tak i czytam i postanowilem dorzucic swoje dwa grosze. Dzieki Przyjacielowi mialem mozliwosc obserwowania rekonstrukcji z bliska . Dla mnie byla to czesc wakacji spedzanych w Polsce.Teraz czesto siedze tu w Irlandii i oglądam film który nakręcilem ....i tak sobie mysle.Przeciez te klotnie czy sprzet byl taki czy taki nie mają większego sensu . Ja osobiscie jestem pod ogromnym wrażeniem pracy oraz przygotowań jakim stawili czoło uczestnicy. Pamiętam jakies dwa lata temu bylem w Boryszynie na rekonstrukcji bitwy i jak wiele zrobiono przez te 24 miechy.Waldek wykonaliście naprawde kawal dobrej roboty,oglądając tą walkę z Irlandczykami mam okazje pokazać im detale w umundurowaniu polsko-sowiecko- niemiecki oraz broni.Mam okazje dać mieszkańcom zielonej wysp7y lekcje historii.Naprawde czekam na następne spotkanie. Kilka drobnych sugestii , tam byly zaraz obok mnie te pieronskie glosniki , walnijcie na drugi raz w trakcie walki jakąś polską pieśń patriotyczną , albo chociaż wstawaj wajna narodnaja", wlosy staną ludziom na karkach .....też. Było naprawde wspaniale , grochówka potem też hehehe.Filipie.Dziekuje.Fotki z mp40 robiątutaj wrażenie hahaha.aha opowiadam jeszcze o tym zajebistym kramiku z podróbami granatów po 20 zetów.Zdjecia mam nadzieje doszly do redakcji.Do tych co marudzą PANOWIE - NAŚLADOWAĆ.gorąco pozdrawiam i do zobaczenia.irek
Napisano
Dzięki za słowa uznania.
Pozdrów od nas mieszkańsów Zielonej Wyspy.
Jeśli będą mieli ochotę przyjechać do nas za rok, to chętnie ich powitamy, i ugościmy po staropolsku, a i kawałek żołnierskiego dachu nad głową się znajdzie.
Pozdrowienia,
Hansdekawka LTRH.
Napisano
dziękuje, no pewnie że to zrobie. Postaram sie przywieżć chłopaków w przyszłym roku.Pozdrawiam ogromnie Pana Taksówkarza i Jego Żone którzy nas odwieźli na miejsce spoczynku.I Pana ktory dał nam grochówke i załatwił transport.Zielona Wyspa myśli o Was.liha
  • 2 weeks later...
  • 10 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie