Skocz do zawartości

Czym KOPIEMY?

Parti78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wykrywacz, torba bądz plecak, rower, motor bądz auto. To wszystko potrzebne Ale czym kopiemy? Podzielmy sie uwagami.
Ja działam tylko średnim szpadlem(85% wielkości zwkłego szpadla), jest lekki, wytrzymał rok męczarni ze mna, kuł w zamarzniętej ziemi, podwarzał różne cuda, i jest lekki, stal hartowana, słaba tendencja do rdzewienia, mie ma szczerbów na ostrzu. Kopie nim na polach i lasach.
Cena 50 PLN. Ale wiem, że drożej jest sprzedawany.
Napisano
Waga: 1,6 kg. 25 cm wysokość ostrza. Wysokość po brzegach odpowiednio: 21 i 20cm. Grubość Trzonka od 3 do 3,5 cm.
Uchwyt na rękę. z wytrzymałeo plastiku.
1,15m wysokość.Długosć całego stalowego elementu: 43 cm.
15cm trzonka zostało wetknięte w stalową łopatę
Sama stalpwa łopata pokryta jest grubą czarną ochronna warstwą, a trzonek solidnie polakierowany.
Pozdrawiam.
Napisano
Saperka bundeswehry skaładana z gumowym futerałem z możliwością przypięcia do paska.
Moim zdaniem bardzo wytrzymała ( kamulce dość duże podważałem, używałem w charakterze siekiery i dalej trzyma się świetnie;), do tego posiada na ostrzu piłę dzięki czemu świetnie radzi sobie z korzeniami.
Cena:50zł
pozdrawiam
Napisano
Mam kilka saperek, z moich doświadczeń wynika ze najlepiej do drobnicy spisują sie saperki o wąskim ostrzu i lekko profilowanym ostrzu. Dobrze zaostrzone.
Na poszukiwania w lesie zabieram wojskową saperkę lub szpadel. Do poszukiwań w wodzie uzywam zwykłej szufli z zagiętymi bokami i nawierconymi otworami.

Polecam wszystkim saperki produkcji Miński zawód" są bardzo dobre i tanie, dostepne na bazarze.
Napisano
Kopię fiskarsem teleskopowym a na pola mam składaną saperkę również fiskarsa.
Jednorazowy wydatek większy niż zwykłej saperki , ale gwarantuję ,że się opłaca.
Napisano
fiskars teleskopowy!rewelacja,tylko trzeba uważać żeby nie nawchodziło w składanie za dużo piasku,mnie to przynajmniej denerwuje jak mi potem coś trzeszczy,i sie blokuje,ale wytrzymałość super.pozdrawiam!
Napisano
Mam prośbę. Czy ktoś mógłby wrzucić fotkę tego teleskopowego Fiskarsa ?
Do tej pory kopałem zwyczajnym szpadlem i składaną saperką WP ale ten Fiskars mnie zaintrygował.
Napisano

Zaostrzony kształt głowicy aby łatwiej wchodził w glebę i odcinał korzenie

Kąt nachylenia trzonka 13*

Regulowana długość trzonka od 1050mm do 1250mm

Super sprzęt.

Napisano

I coś na plaże.

Wykonane z poliamidu wzmocnionego włóknem szklanym
Toleruje temp. Od -40 do 150*

Bardzo wytrzymałe i łatwe w utrzymaniu w czystości

Może być ostrzone

Napisano
Witam .Posiadam 4 saperki:rosyjską składaną,polską zwaną łopatką szturmową,duńskiej armii składaną oraz byłej armii NRD również składana.Najchętniej używam niemiecką saperkę.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie