barto Napisano 9 Lipiec 2003 Autor Napisano 9 Lipiec 2003 Ostatnio znalazłem dwa ciekawe miejsca, jedno koło obwodnicy idąc drogą z Karwin 3 przy wiadukcie (obwodnica). Są tanm fundamenty jakiegoś domu, obok stanowisko artyleryjskie i umocnione wzgórze, jest tam mnustwo pozostałości po świeczkach i zniczach a w wypruchniałej jabłoni w yłym" sadzie znalazłem zapalony znicz w oprawce (nie służył do podpalenia). 2 miejsce trochę bliżej, bardziej na północ od obwodnicy też umocnione wzgórze z odnowioną transzeją na szczycie i z wypalonymi świeczkami i zniczami ustawionymi co metr na przedpiersiu transzejki dookoła(transzeja kwadratowa 10x10 m.) Ktoś wie co to jest, kto to jest?
Dziki Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 barto ja nie wiem ale z chęcią sie tam z Toba wybiorę się rozejrzeć... (mieszkam na Chwarznie)
Bocian Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Podaj dokładniejszą lokalizację, podjadę i zrobię jakieś fotki. Znam te lasy jak własną kieszeń ale nie przypominam sobie takiego miejsca.
Dziki Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Powiadasz naokoło masa świeczek? Może to było jakieś oznaczenie dla pilotów, żeby tam np. swój towar zrzucali?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.