Skocz do zawartości
  • 0

bicia na niezbedniku

Pytanie

Napisano

sie wykopal takowy niezbednik na mierzeji, aluminiowy, skladany na nicie, wygladem jak harcerski.
40 jest wybijana, literki MP w kólku sa wylewane, kolo jest wklesle, literki wystajace.
stary czy wspolczesny? dziwne wydalo mi sie to, ze ma bicia, gdyz do tej pory z takim aluminiakiem z biciami sie nie spotkalem.
pozdroowki

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wygląda tak jak ten niezbędnik z prawej? To oczywiście Wehrmacht, 42" to chyba rok produkcji. Lata temu znajdowałem ich sporo i mysląc, że to harcerskie- wywalałem.
Pozdrawiam

Napisano

sie wykopal takowy niezbednik na mierzeji, aluminiowy, skladany na nicie, wygladem jak harcerski.
40 jest wybijana, literki MP w kólku sa wylewane, kolo jest wklesle, literki wystajace.
stary czy wspolczesny? dziwne wydalo mi sie to, ze ma bicia, gdyz do tej pory z takim aluminiakiem z biciami sie nie spotkalem.
pozdroowki

Napisano
nie inaczej, dokladnie pozycja 3 z aluminium.
znaczy sie dobrze nos podpowiedzial, ze 40 oznacza raczej date niz ilosc zjedzonych nim kotletow :)

a nie orientujesz sie, dlaczego brak jakiejkolwiek gapy?
Napisano
też mam z takimi biciami. Swoją drogą jeszcze nie widziałem niezbędnika m10 z gapą. Sygnowane gapami są natomiast m34. Mam sygnowany WSM 42 i także bez gapy.
Napisano
Mimo że sporą liczbę niezbędników tego typu wywaliłem bez oglądania, to te które posiadam nie mają wybitych gap". Nie wiem z jakiego powodu nie sygnowano ich standardowymi waffenamtami".
Pozdrawiam
Napisano
dziekowka za identyfikacje, w takim razie moj m10 wyladowal w mieszance kwasku cytynowego i ludwika, jutro bedzie swiecil jak psu jajca :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie