Gość Napisano 8 Lipiec 2003 Napisano 8 Lipiec 2003 Mam malutki problem z nieśmiertelnikiem niemieckim a dokładnie Fl.Ers.Btl.VI 8637 " został on znaleziony w okolicach Gdańska .Problem jest następujący czy odczytując skrót Fl." mam go czytać jako flieger" czy flak" ?? Za wszelką pomoc dziękuję.
Gość Napisano 8 Lipiec 2003 Napisano 8 Lipiec 2003 Najbardziej zmyliło mnie to że był wykonany z cynku a nie z nierdzewy ! Dzięki za podpowiedz pozdrowionka!
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Witam!Nieśmiertelnik może być wykonany z następujących materiałów: stal nierdzewna, cynk, mosiądz, aluminium, stal. Dlatego też nie można zakładać, że nieśmiertelnik z kodowaniem Fl. Ers. Btl. będzie wykonany ze stali nierdzewnej, najprędzej właśnie z cynku.Buchheide
Gość Napisano 8 Lipiec 2003 Napisano 8 Lipiec 2003 Mam malutki problem z nieśmiertelnikiem niemieckim a dokładnie Fl.Ers.Btl.VI 8637 " został on znaleziony w okolicach Gdańska .Problem jest następujący czy odczytując skrót Fl." mam go czytać jako flieger" czy flak" ?? Za wszelką pomoc dziękuję.
Pytanie
Gość
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.