Skocz do zawartości

KUPIŁEM WYKRYWACZ!!!!!!!!!!!!ACE 250

hangedman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wreszcie kupiłem sprzęt na kóry czaiłem się od jakiegoś czasu. Dotychczas szukałem zwykłym wykrywaczem all metal PI. Jutro w sobote ma do mnie dotrzeć kurierem! W weekend niestety nie mam czasu go wypróbować ale w poniedziałek wybiore sie na test wykrywki w polu lub lesie. Jeśli macie ciekawe spostrzezenia lub uwagi do ACE 250 to piszcie. Mam nadzieje że spełni moje oczekiwania bo nastawiam sie głównie na kolor. Pozdrawiam Wszystkich!
Napisano
Dokup sobie jeszcze ładowarkę , akumulatorki NiMH - 8 sztuk , minimum 2000 mAh i osłonę na cewkę . Od innego Garretta pasuje czarny pokrowiec na wyświetlacz . I można iść w teren :-)
Napisano
Dziękuje za rady. Ale mam pytanie. Czy osłona na cewke jest konieczna??? Wiem ze cewka sporo kosztuje a sama osłona droga nie jest wiec chyba lepiej kupić? Czy cewka jest aż tak delikatna i łatwo ją zniszczyć??? Pozdrawiam. Napiszcie coś jeszcze na temat pracy z samym wykrywaczem i trybie poszukiwań i waszych doświadczeniach. Pozdrawiam.

P.S Kurier ze sprzętem niebawem dojedzie:)))
Napisano
Jeżeli chodzi o cewkę t ofaktycznie jest delikana każede stuknięcie w kamień lub grubsy konar tworzy znaczne odpryski na pewno taniej i bezpieczniej kupić osłone
Napisano
Jacek P. Widziałem takie osłony za 55 złotych brutto. Faktycznie nie drogo więc chyba się skusze, jeżeli jest tak jak napisał Trugor można łatwo uszkodzić cewkę to chyba jednak zaopatrze się w osłone. Czy zna ktoś jakieś domowe sposoby na zabezpieczenie cewki. Mozna ją np czymś owinąć lub okleić??? Pozdrawiam
Napisano
Sprzęt zakupiony. Na razie czytam na temat ACE 250 i bawię się nim próbując na różnych monetach i ekserymentuje na kolorach. Jak potrenuje ruszę w teren. Mam nadzieje że i pogoda sie poprawi. Mam kilka ciekawych miejsc do przeszukania w okolicy. Nie muszę specjalnie daleko się wybierać by znależć ciekawe monetki. Byle deszcz nie padał... bo nie lubię szukać w błocie. Co do taśmy izolacyjnej to jednak z niej nie skorzystam:) Pozdrawiam.
Napisano
W takim razie zinwestuj w osłonę... nie sugeruj się wypowiedziami niektórych. Nie znaczy wcale, że jak aśma izolacyjna" to izoluje" sygnały wysyłane przez cewkę i zmniejsza jej czułość ;)
Tak przy okazji to niektórzy to mają wyobraźnię...
Napisano
Witam Wszytskich. Dzisiaj wypróbowałem mój ACE 250 w terenie. Mało nie utonąłem na polu;) Ziemia tak grząska że o mały włos bym nie wyszedł a co dopiero mówić o poszukiwaniu fantów;))) ...Pierwsze wrażenie? Zadowolony jestem z dyskryminacji tej wykrywki oraz pin pointa - rewelacja! Poprzednim wykrywaczem PI znajdywałem kupe żelaznego złomu. Tym razem już tak nie było. Niestety nie trafiłem nic konkretnego ale śmieci które wykopałem były wszystkie w kolorze. Na razie mam problem z opanowaniem sygnałów i trybów poszukiwań. Zdarzało się że na jewerly znajdywałem śmieci z aluminium ale już umiem je odróżniać. Po pierwsze ikona wariuje przeskakując po całym ekranie, zmylił mnie dźwięk kiedy trafiłem na rozwalony dezodorant do złudzenia przypominał srebrną monete;))) Pozostaje czekać aż ziemia trochę podeschnie i przeszukam mój ulubiony teren. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam
Napisano
Dzisiaj również wybrałem się na spacer z wykrywką. Na spacer bo po polu za bardzo nie da sie chodzić. Chodziłem raczej na skraju bo nieco dalej można utonąć w błocie:) O dziwo po 10 minutach chodzenia trafiłem pruską mnonetkę z 1887 roku i plombę też całkiem fajną! Pierwsze wrażenia z faktu posiadania tej wykrywki całkiem fajne! Dobra dyskryminacja i pin point! Krótko mówiąc REWELKA! W sobotę mam zamiar poszukać trochę dłużej. Oby nie padało...
Napisano
Podsumowując temat ACE 250, stwierdzam że zapoznałem się z tym wykrywaczem na tyle iz moge samemu planować ustawienia w trybie Custom. Dzisiaj w terenie wypróbowałem ustawienia z pozytywnym skutkiem:) kilka pruskich plomb, guzik z pięknym orłem i kilka monetek oraz ozdoby. Wyłowiłem oczywiście kupe innych kolorowych fantów! Polecam wykrywke każdemu kto chce wydać mniej kasy a zakupić dobrej klasy sprzęt, bo do takiej nalezy właśnie ACE 250! Siedze właśnie przy kompie, fanty moczą się w oliwce:) a na dworze zaczął kropić deszcz. A tak ładnie było do południa... Pozdrawiam Wszystkich:)
Napisano
Może byś sie podzielił swoimi uwagami jak samemu ustawić wykrywacz w trybie CUSTOM.(KTóRE ELEMENTY ELIMINUJESZ?)Ja jestem też szczęśliwym posiadaczem ACE 250,chdze jednak tylko w trybie JEWELRY ,własne ustawienia nie bardzo mi wychodzą (nie znaczy to że nic nie znalazłem)ten garrecik to jest mały kombajn na monetki!
Napisano

jorg. Ustawiłem wykrywacz w ten sposób (w trybie CUSTOM)aby znajdywac rzeczy na ktorych szukanie nastawiam się najbardziej (monety i plomby pruskie, guziki, biżuteria) Ustawiłem wykrywacz według przedmiotów które znalazłem tam wcześniej w trybie JEWELRY. Załączam fotke z ustawieniami mojego garretta. Napisz co o tym sądzisz. Pozdrawiam

Napisano
oczywiście nie sugeruj się ustawieniami czułości SENSITIVITY na zdjęciu. Najlepiej ustawić jeszcze o dwie lub trzy kreski mniej. Pozdrawiam
Napisano
bardzo dziękuje wypróbuje to w terenie ,i napisze jake są moje uwagi,niestety dopiero za tydzień ,jade do anglii i zobaczymy co oni tam ciekawego maja, ja również nastawiam sie na monetki, pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie