GIWEROLOG_16 Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 Witamw jaki sposób moge wyprostowac zagiecia na pochwie... ma ktos na to jakies sposoby bo mam sliczny bagnet ale ktos uderzył go 3-4 razy i wgniótł pochwe... prosze o pomocpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Kiedyś prostowałem jedną na pręcie wkręconym w imadle i pukałem młotkiem, chyba gumowym. Do końca się nie dało jej wyprostować.Pzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Z metalu dorabia się rodzaj kopyta które kształtem pasuje do pochwy. To łapiesz w imadło i klepiesz. Pręt to uproszczona forma kopyta. Dopasowany kołek drewniany o ile wytrzyma też jest OK.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Prostowanie pochwy to w brew pozoru bardzo skomplikowana robota. Nie można tego robić po prostu oklepując na kawałku drewna. Ja to robiłem kilka razy w ten sposób. Jeśli to jest niewielkie wgniecenie , a pochwa nie pomięta i w miarę zdrowa to robiłem z płaskownika dokładny bardzo dopasowany kształt w wnętrza pochwy. I w tedy po zdemontowaniu dławika takie coś delikatnie młoteczkiem w wstukiwać do środka pochwy. W wcześniej należy dobrze nawilżyć wszystko olejem. Wszystko zależy od dokładności wykonania takiego modelu, ale na ogół ładnie daje się wyprostować, chociaż to robota na kilka wieczorów. Można sobie troszkę ułatwić zadanie i miejsce zagięcia delikatnie podgrzać małym palnikiem gazowym. Efekt jest lepszy wręcz nie ma śladu po zagięciu. Tylko w tedy należy pamiętać żeby to robić już na sucho no i niestety nie można w ten sposób potraktować pochwy lutowanej . Robota żmudna ale daje wiele zadowoleniaPozdrawiam- Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.