arsaces Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 Witam i proszę o pomoc specjalistów od Mannlichera. Mam zapieczony zamek do M95, po moczeniu w różnych specyfikach - ocet, odrdzewiacz, jest czysty, prawie bez rdzy. Przednia część zamka jest schowana w trzonie. Wiem, że teraz w sprawnym zamku powinno się pociągnąć za kurek i zacząć odkręcać. Gdzie należy uderzać w kurek? czy w zaczep spustowy? A może należy jeszcze moczyć w nafcie? Proszę o poradę. Pozdrawiam Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Namocz w nawcie albo czymś innym (WD40 lub podobne). Potem ostukuj drewnem zgodnie z normalną pracą zamka. Tym systemem na przemian do skutku.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Słyszałem, ze to cężka sprawa, bo to jest taki typ z gwintem w środku i jak sie zapiecze, to ciężko ruszyć, ale są magicy, lata praktyki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 spróbuj podgrzc i delkatnie młotkiem przez drewno puknąć pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 odrdzewiaczem to tylko pewnie pomogłeś" :) te na bazie kw. fosforowego zostawiają po sobie szorstką warstwę utrudniającą rozruszanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsaces Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 Dzięki! Będę walczył. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.