rauszdelikt Napisano 16 Marzec 2006 Autor Napisano 16 Marzec 2006 Wczoraj nabyłem RU2, nie moge sie juz doczekac kiedy ta zima pójdzie sobie precz. I tak przy okazji chciałbym poprosić doświadczonych poszukiwaczy - których tutaj nie brakuje - o dobre rady dot. sprzetu około poszukiwawczego. Podzielcie się swoim dođwiadczeniem.Pozdrawia, Rausz:)
Foster73 Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Człowiek cieszy się z posiadanego przedmiotu dwa razy.1. Gdy go kupi.2. Gdy NARESZCIE go odsprzeda innemu napalonemu.
rauszdelikt Napisano 16 Marzec 2006 Autor Napisano 16 Marzec 2006 Sklep V2 militaria, Wrocław, ul. CybulskiegoPozdrawiam, Rausz
rauszdelikt Napisano 16 Marzec 2006 Autor Napisano 16 Marzec 2006 funkiel nówka nie śmigany... no chociaż nie do końca - odpaliłem wczoraj w ogrodzie no i działa. W sobotę idę w las, nie ważne co się będzie działo. Czy wicher, zamieć czy też inne badziewie.Pozdrawiam, Rausz
sopel69 Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 To gratuluję, ale wybierz teren bez dużej ilości śmieci( jeżeli były tam ciężkie walki i jest dużo odłamków to możesz na początek dostać szmergla). Na początek poćwicz sobie, ale z kopaniem poczekaj, aż rozmarźnie ponieważ:a) szkoda się męczyć, b) możesz coś zniszczć wykuwając z tego betonu i najważniejsze c)można puknać" gdzie nie trzeba i odejść z hukiem. I nie zniechecaj się minie jakiś czas zanim dogdacie" sie z U2. powodzenia
6866 Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Ja tez 2 tygodnie temu kupiłem sobie U2 i czekam jak będzie można gdzieś wyjśc w teren.Może parę rad dla początkującego ..do wiosny......
dareQ Napisano 17 Marzec 2006 Napisano 17 Marzec 2006 też nabyłem ju tu" w promocji zimowej i jutro idę w pobliskie lasy z okopami... Ziemia ciut zmarznięta ale popróbować można :) Mam nadzieję choć jakieś łuski znaleźć.. Darz dół !
rauszdelikt Napisano 17 Marzec 2006 Autor Napisano 17 Marzec 2006 a ja chyba odwiedzę pozostałości willi Hermana narkotnika. Zostały tam naprawde imponujace garaże na autka. Może coś ciekawego się tam trafi.Pozdrawiam, Rausz
PIENIACZ Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 A jak łapie szeląga Jana Kazimierza?? Testowałeś już ten sprzet w powietrzu??A jak pucha po piwie???Pochwal się! Bo jak to tak bez słowa! Pozdrawiam
rauszdelikt Napisano 19 Marzec 2006 Autor Napisano 19 Marzec 2006 Z tego co wiem to nie ma co sie bawic w testowanie w powietrzu. Owszem, polatałem już co nie co po ogrodzie i wiem w których miejscach nie będę dla żony sadził kwiatków:P. ALe generalnie narazie wole go dobrze poznac, szczegolnie odpowiednio sprzezyc go z gruntem no i dyskryminacje ustawic. To narazie jest dla mnie glownym celem. A jutro, tzn juz dzis ide w plener. Nie licze na zbyt wiele, ale moze chociaz jakas sarna sie trafi:).Pozdrawiam, Rausz
dareQ Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 Byłem wczoraj w miejscu gdzie pod koniec wojny były niemieckie baraki-warsztaty. Potem sładnica drewna i obecnie przeorane(będą sadzić las)więc ładnie się szukało w piasku.Znalazłem starą kłódkę, duże koło-zawór(?) i jeszcze dziwne coś na głębokości ok.40 cm. Fotki za moment :)
dareQ Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 2) dziwne koło-zawór do kręcenia nie wiadomo czym...
dareQ Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 3) i dziwne coś" co leżało pod kołem...Jak na pierwsze wykopki to chyba nieźle?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.