KURT2005 Napisano 14 Marzec 2006 Autor Napisano 14 Marzec 2006 Wita sporo osób pisze na forum ze odkupiło cos na złomowisku,mam pytanie czy ktos z Warszawy trafiał juz cos w takich miejscach.W mojej okolicy sa ze 4 złomowiska i zastanawiam sie czy warto,pozatym jak zagadac do goscia który tam pracuje zeby wpuscił.
obert8 Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 witam zawsze warto szczegolnie w miejszych miejscowosciach ale trzeba sie nalazic a wlasciciele zlomowisk maja swoich odbiorcow albo tez zbieraja
KURT2005 Napisano 14 Marzec 2006 Autor Napisano 14 Marzec 2006 Odpowiedzi na watek niewiele to pewnie i znalezisk w takich miejscach tyle samo. :(
Sonder Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Witam.Ja jak tylko mam okazje to zaglądam do takich miejsc już pare fantów za grosze odkupiłem, ale wiele razy słyszałem wie pan, było ale nikt sie nie interesował to poszło do huty" więc radze zajżyj może uratujesz coś od straty w piecu hutniczym, a przy okazji poszerzysz zbiory.
idol Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Witam!Jak najbardziej warto atakowac zlomowiska!W czasach,gdy jeszcze militarka mnie krecila,a sprzet mialem marniutki-uzupelnialem zbiorki wlasnie na zlomowiskach.Z poczatku to koles pracujacy mial dla mnie cos tam odkladac,ale marnie mu to wychodzilo.Wiec samemu zaczalem szperac,zwykle pod pretekstem szukania czegos do prac dyplomowych i takie tam.Wiekszosc zlomowisk ma jakies ceny odzprzedania tzw zlomu uzytkowego.Niekoniecznie trzeba sie chwalic ze masz fant kolekcjonerski,bo to zazwyczaj sztucznie zawyza cene:)Np.pojemnik na niem.maske p.gaz zabieralem jako,,puszeczke z pokryweczka-na srubki bedzie fajna,czy takie tam''powodzenia!idol
strazakwaffe Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=276391#276391
-forester- Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 witam!ja trafiłem coś takiego na złomowisku. mam go do dziś w domu. Był bez tego paska pod brodę a z fasunku miał samą obręcz. najwięcej znalezisk wyłazi ze strychów, szopek, stajni itd.
-forester- Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 to już stajnia. Leżało nad łbem konia :) od czasów wojny...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.