BART25 Napisano 5 Kwiecień 2006 Autor Napisano 5 Kwiecień 2006 W chwili obecnej motocykl jest u mechanika celem wyczyszczenia i odpalenia,uzupełniamy braki.W maju idzie do lakiernika taki jaki będzie.Chcielibyśmy pokazać go na jakimś letnim zlocie.Kompletowanie do 100% to daleka droga i sporo pieniędzy.Jeszcze raz pytanie o kolor i symbole jednostki?
jumper Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 Bart gratuluję postępów i mam nadzieję że zobaczę Twoją M20 w tym roku gdzieś na weteranach. Gdzie jeżdzisz?
jumper Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 A to perełka, która jest moim docelowym motocyklem. Prace nad Nią trwają i sporo już jest ale sporo też brakuje. Pozdrawiam
KRUSZYNA Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Jumper-słuszny wybór,ja też od lat choruję na motocykle wojskowe.Cieszy mnie że obecnie wielu z nich przywraca się orginalny wygląd.Życzę Wam obu jak najszybszego ukończenia restauracji i wielkiej satysfakcji z jazdy iprezentacji.pozdrawiamkruszyna
BART25 Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Napisano 6 Kwiecień 2006 Małe sprostowanie,na zdjęciach motor ma spore braki ale to jest spowodowane tym iż przed zawiezieniem do mechanika odkręciliśmy to co było zbędne.W końcu mechanik uruchamia silnik.
BART25 Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Napisano 6 Kwiecień 2006 Gdzie jeżdze?Do tej pory jako cywil"Darłowo,Bzura,MWBŁódz,Operacja Południe,Bunkier w Cieszynie.To miejsca gdzie zawsze jestem.Z motorem?na MWB i Darłowo nie zdąze,na Bzure troche nie ten temat więc pierwszy raz pewnie w Bielsku Białej na Operacji Południe.Mam doB-Białej 15km.
jumper Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 Kruszyna dzięki za życzenia, staram się. Jak widzisz będzie wuelka, trochę inna niż te spotykane wojaki" na codzień ale nadal wojskowa. Jednak na Nią trzeba będzie trochę poczekać o wiele więcej jest z Royal Enfielda i ten być może odezwie się już niedługo. Narazie nawijam kilometry na 72 letnie koła mojej BMW R4 która notabene też powinna być w barwach Reichswery. Pozdrowienia dla Barta.
BART25 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Zleciało troche czasu,dodałem pare zdjęć.Wjazd na kanał i radosny demontaż.
BART25 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Znalazłem wspaniałego fachowca,pamięta takie maszyny.Przerabiał je na traktorki!!Ja rozkręcam i szlifuje,On naprawia i składa.
BART25 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Tego nie widać bo mnie przy tym nie było ale mam zrobiony kapitalny remont silnika.
BART25 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Na baku było pięć warstw różnych farb,i kilka rodzai szpachli.
BART25 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Dokupiłem nowe gumy i linki.Prace są na ukończeniu w wersji (do jazdy).Do 100% oryginału brakuje jak widać jeszcze sporo.Gdyby ktoś był w posiadaniu opisu oznaczeń i wymiarów liter cyfr,na bak,puszke olejową to prosze o pomoc.
KRUSZYNA Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 BART 25,dzięki za zdjęcia z postępu prac.Cieszę się że postępują naprzód.Liczę też że pochwalisz się galerią zdjęć po ukończeniu.pozdrawiamkruszyna
BART25 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 Łańcuch wytarł obudowe skrzyni,mała poprawka i wygląda ja nowy.
BART25 Napisano 10 Październik 2006 Autor Napisano 10 Październik 2006 Kto nie składał motocykla,nie uwieży ile to pracy.Więc nie staram sie nawet o tym rozpisywać.Angielskie jednostki miary robią też swoje.
BART25 Napisano 10 Październik 2006 Autor Napisano 10 Październik 2006 Kolor troche przekłamany ale to wina oświetlenia,na prawde jest bardziej piaskowy niż żółty.
KRUSZYNA Napisano 11 Październik 2006 Napisano 11 Październik 2006 BART 25 gratuluję postępu prac i życzę szybkiego i bezproblemowego ukończenia.pozdrawiamkruszynaPs.Na zdjęciu BSA,co prawda nie pustynna ale i tak pięknie odrestaurowana.
BART25 Napisano 11 Październik 2006 Autor Napisano 11 Październik 2006 Najważniejsze że odpalił silnik,mam to na krótkim filmiku ale nie wiem jak go wrzucić do obejrzenia na forum.Teraz wiele godzin dorabiania małych dedali(na początku prac nawet nie wiedziałem że takowe czekają)np;ustawienie kół,toczenie i gwintowanie śrób dobasowywanie dziwnych części.Ostatnio skłądaliśmy sprzęgło,to miała być rutynowa czynność.Zeszło dwa dni.
mietek Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 Pare sztuk, nowozelandzkie(?)PS BART25 skontaktuj sie ze mna
db Napisano 11 Grudzień 2010 Napisano 11 Grudzień 2010 hej,jak postępy z Besą?Model M-20 / WM-20 jest moim ulubionym tej marki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.