BART25 Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 Trwa restauracja brytyjskiego motocykla BSA WD M20 w barwach SBSK.Poszukuję literatury,zdjęć i częći.Jeśli ktokolwiek ma informacje co do koloru to prosze o pomoc.Numer farby byłby wystarczający.Może koledzy modelarze coś podpowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 http://home.quicknet.nl/qn/prive/ahum/Chyba znasz tę stronę?Wejdź podWhat colour".To tak na szybko,jeśli znajdę coś jeszcze to tu wstawie.pozdrawiamkruszynaPs.Cieszę się że taki ładny motocykl odtwarzany będzie w barwach SBSK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 http://www.bsaberni.at/startbsa.htmTutaj gość odbudował BSA w pustynnych barwachDesert rat" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 Dzięki za odzew,pierwszy adres znam.Co do drugiego to rewelacja,nawiąże kontakt.Może jeszcze ktoś coś ma?Jeszscze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 BART 25 jeśli to nie problem wstaw zdjęcia z postępu prac.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Z podanych stronek jest fotka obok, co to jest to moziezne podluzne w czerwonym owalu (tym wyzej)?Widuje takowe co jakis czas na rynku w UK.Smarownica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Myślę, że smarownica, ja mam taką wielka niemiecką ;-).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Smarownica do kalamitek,tu jest współczesny odpowiednikhttp://www.vento.com.pl/orion_narzedzia/smarownice_reczne.phpdół strony.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Czyli smarownica, dzieki, ale....co to sa kalamitki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Małe zawory służące do podawania smaru np.na łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Dzieki czlowiek cale zycie sie uczy.Ale jak wojskowe byly takie to chyba kupie jak znowu zobacze, potem bede myslal do czego mi ona bedzie potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 http://www.vento.com.pl/orion_narzedzia/smarowniczki.phpKalamitki,tutaj smarowniczkami zwane.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Share Napisano 22 Marzec 2006 Za kilka dni dodam zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 To super,czekam na zdjęcia.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jumper Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam wszystkich zainteresowanych wiernym odtworzeniem pojazdów brytyjskich,. Sam jestem posiadaczem takowego i długo myślałem nad malowaniem. Niestety mój motocykl na pewno nie brał udziału w walkach na pustyni (takie mam dane) dlatego waham się między Dark Earth, Khaki Green a Blue Grey (RAF 1946-) nie mam jednak żadnych eceptur" na sporządzenie tych kolorów. Na moim motocyklu mam wprawdzie próbki zarówno DE jak i KG ale mieszalnia znajdująca się w mojej okolicy jest chyba za słaba i ZAWSZE wychodzi im kolor rudnoszary" i już nie mam do nich siły. Może ktoś z Was mi pomoże użądza mnie nr RAL lub kontakt gdzie taką farbę można nabyć. Może również macie jakieś wzory dotyczące malowania znaków i nr na motocyklach używanych u gen. Maczka albo w innych polskich oddziałach. Acha byłbym zapomniał mój motocykl to Roal Enfield WD/CO. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Oto pierwsze zdjęcie,robione telefonem bo na aparat się nie doczekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART25 Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 A tu piękna sztuka,zwiazana z tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Bart25 dzięki za zdjęcia.Myślę że dalsze etapy odbudowy i efekt finalny też tutaj wstawisz.pozdrawiamkruszynaPs.Zundapik naprawdę ładny,podoba mi się jego bezpretensjonalny-militarny wystrój.Na zdjęciu jego starszy braciszek(zdjęcie z sieci).;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Jumper troche odpowiedzi znajdziesz tutajhttp://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=186819#219009i tutajhttp://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=69010#179103link do wzornika kolorów motocykli aliantów znajduje się w drugim poście tego wątku.Jeśli znajdę coś jeszcze wstawie tutaj.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.